Hur kan man förhindra håravfall från en hundhalsband

Hur kan man förhindra håravfall från en hundhalsband


En hund krage är lika viktigt som en persons kläder. Inte heller bör lämna hemmet utan att bära det. PET identifieringsnummer hund licens och rabiesvaccination data på en hundens halsband kan rädda en hunds liv eller ta en bortsprungen hund hem snabbt. Och om en hund är på eller av koppel, har dess ägare bättre kontroll över den när hunden bär en krage. Men ibland en hund krage kan orsaka problem --- vanligast, håravfall runt halsen. En noggrann genomgång av vilken typ av krage som används och hur den används, kan bidra till att förhindra att detta inträffar.

Instruktioner

1 Kontrollera hundens halsband för en korrekt passform. En krage som är för löst eller för hårt kan orsaka friktion eller irritation som kan utlösa håravfall, särskilt om en hund har känslig hud. Två fingrar längd är korrekt gap mellan hundens hals och krage. Inte hålla det något hårdare, om det inte finns risk för hundens huvud glider ut.

2 Välj en krage gjord av ett material som inte kommer att orsaka allergiska hudreaktioner. Tänk på att någon del av kragen kan orsaka kontaktdermatit, vilket ofta resulterar i håravfall. Metaller såsom nickel; material som gummi, plast eller ull; eller något material som innehåller vissa kemiska färgämnen kan orsaka en reaktion.

3 Försök att använda en rullad läderhalsband med en mjuk foder. Förutom korrekt avpassat krage, kan man med en rullad form skära ner på friktion som orsakar håravfall runt halsen.

4 Förbättra din hunds diet för bättre näring. Rådgör med din hunds veterinär för vägledning. Vissa typer av håravfall resultera från felaktig kost och kan manifestera på hundens hals, där kragar skaver.