Hur får jag Nits ut ur min lilla flicka hår?

Hur får jag Nits ut ur min lilla flicka hår?


Huvudlöss, som även kallas gnetter, är vanliga i skolåldern. Ett barn kan få löss i skolan och föra den hem till yngre syskon eller hela familjen. De kvinnliga lus inlåning ungefär 270 till 300 ägg på håret ovanför örat eller nacken på basen av hårstrået. Äggen är cementerade till håret med en proteinbaserad substans. Löss föredrar rent hår och kommer att överföras från huvud till huvud av nära kontakt. Löss kan inte hoppa eller flyga. Löss sprids genom nära kontakt hattar och rockar, utbyte av hårborstar eller lösa hår med ägg bifogade som faller på soffor och sängar.

Instruktioner

1 Lödder håret med en speciell schampo som innehåller ett proteas enzym som bryter ned nit lim består mestadels av protein. Använd inte schampo som innehåller lindan eller andra bekämpningsmedel. Du måste använda ett schampo för att döda löss och enzymet schampo för att lossa nits. Leta efter speciella schampo i hälsokost eller naturläkemedel butiker.

2 Sitt i god belysning eller där solljus kan lysa på håret. Separera håret i hanterbara delar och klipp dem ur vägen när du arbetar på en avdelning.

3 Kamma en del av håret med en speciell nit kam som har mycket fina tänder nära varandra. Någon annan kam missar gnetter. De okläckta nits kommer att vara ljusbrun till gräddfärgat. Kläckta nits kommer att vara vit. Kamma håret från rötterna till de ändar. Rengör kammen efter varje svep.

4 Ta bort ett klipp från en annan del av håret och fortsätta kamma tills alla sektioner har kammat noggrant. Eftersom flera honor lägger ägg i barnets huvud, ägg kläcks vid olika tidpunkter. Kläckning varierar från sju till tio dagar för alla ägg, vilket gör det tidskrävande att befria huvudet av alla löss och gnetter.

5 Upprepa schampo behandling en gång i veckan under tre till fyra veckor. Var noga med att använda schampo speciellt för gnetter. Ingenting kommer att döda äggen. Det är därför de måste tas bort från håret med en nit kam. Även de streckade nits måste tas bort.

6 Skölj håret med vinäger. Goda resultat har setts med ättika bryta tag i nit lim. Vinäger är också bra som en helande agent för öm hud som har gått igenom en löss och nit behandling.