Fett för äppelträd

Fett för äppelträd


Klibbiga hinder som kallas fett band och "fruktträd fett" används ofta i England för att skydda äpple, plommon, päron och körsbärsträd från vinglösa malar och andra skadedjur. Prydnadsbuskar och träd, inklusive rosor, lime, ek och sycamores, är ofta angrips av samma brottslingar. Fäst fett band och applicera färg-på fett i slutet av oktober, ansöka om ett nytt behov genom följande april.

vinter malar

Flera arter av moth attack fruktträd på ett liknande sätt. Vinglösa honor av vinter mal (operophtera brumata), mars mal (ullgumpsmätare) och lindmätare mal (erannis defoliaria) dyker upp i marken från deras pupal eller puppa stadium, sedan klättra i träd för att para sig och lägga ägg i sprickor och sprickor i bark och grenar. Larver äter bladen av många lövträd och buskar från slutet av mars till juni. Men träd fett kan inte skydda mot äpplevecklaren, en midsommar pest med bevingade honor som orsakar FULL AV MASK äpplen.

fett Bands

Placera fett band på stammar och även på träd stakes - en annan väg i träd för nattfjärilar - helt omger trädet ca 18 inches ovanför markytan i slutet av oktober, innan vuxna nattfjärilar börjar dyka upp i november. Ta bort långt gräs, ogräs eller annan vegetation i närheten av träd som kan nå över bandet, för att undvika att ge ett annat alternativ för mal migration.

Fruktträd Grease

Fruktträd barriär lim eller fett är mer effektiv på äldre träd med räfflade eller fårad bark. Skadedjur kan krypa under fett band, men fett inte målas direkt på bark. Träd fett, en extremt klibbig men icke-toxisk substans tillverkad av rapsolja, fällor Vinglösa kvinnliga nattfjärilar eller avskräcker dem när de försöker att lägga sina ägg högt uppe i träden, nära en färdig livsmedelsförsörjningen för larver. Applicera fruktträd fett med en liten pensel eller en gammal kökskniv.

andra användningsområden

Du kan använda barriär lim eller fruktträd fett att fånga tvestjärtar under våren och sommaren, och att fånga myror och andra krypande skadedjur. Myror "gård" och skydda bladlöss och insekter skala en gång etablerade i träd. Stoppa myror, tvestjärtar och andra oönskade gäster genom att regelbundet tillämpa fruktträd fett mellan maj och september. Fett band har också bredare användbarhet.

vinter Wash

Många fruktträd odlare gäller även en växt oljebaserad vinter tvätt vilande träd i december eller januari för att döda eventuella skadedjur övervintrande på och i bark. Tar-oljebaserade sprayer är inte längre tillåtet att använda i Storbritannien. Ogiftiga kontakt sprayer tillverkade av rapsolja och nyare vitlöksbaserade sprayer finns i plantskolor.