Symptomen på en dålig knock sensor

Symptomen på en dålig knock sensor


Fordonets motor styrs av olika sensorer som är ansvariga för att reglera viktiga funktioner, såsom bränsle, utsläpp, tändinställningen och överföring växling. En sensor i synnerhet, som kallas knackningssensorn, fungerar som en sofistikerad lyssnar enhet i motorn. Den upptäcker något oväsen motor orsakas av detonation - när bränsle exploderar i en motors cylinder-- och justerar tändinställningen i enlighet därmed. Om knock sensor fel, är detonation inte regleras ordentligt och stora motorskador kan uppstå. Erkänner symptom på en dålig knock sensor och ersätta den, kan hjälpa dig att undvika kostsamma reparationer.

Kontroll av motorlampa

Oftast en dålig knock sensor utlöser "kontrollera motorn" lätt att blinka på bilens instrumentbräda. Ibland använder billiga bensin orsakar detonation och utlöser drivlinan module - motorns huvudstyrkortet - att felaktigt diagnostisera knackningssensorn och skicka ett falskt alarm meddelande via en check motorn ljus. Försök att fylla din bil med en högre grad av bensin, och om ljuset fortfarande blinkar, konsultera med en mekaniker.

ljud

Om knackningssensorn inte fungerar som den ska, kommer du förmodligen höra ljud avger från motorn. Du kan höra högljudda thumping ljud som blir starkare med tiden. Buller är ett resultat av bränsle och luft antändning inuti cylindern, istället för att nå förbränningspunkten.

andra symptom

Det finns flera andra symptom som tyder på en knock sensor problem. Fordonet kommer ofta skaka eller vibrera och feltändning när motorn startas. Motorn kan avge starka avgaser och brinnande luktar på grund av detonationen i cylindrarna. Bränsleekonomin påverkas ofta, vilket gör att fordonet att bränna mer gas än vanligt och kräver ofta bränsle påfyllning. Dessutom kan bilen visar accelerationsproblem, såsom att dra, tvekan eller ryck från motorn under hastigheten ökar.