Apocalypse 101: Hur man överlever på en ö

Apocalypse 101: Hur man överlever på en ö

Vatten

Detta är din prioritet. Har en scout om för någon rinnande vatten eller sittande vatten först och om inte, försök att gräva i närheten av någon frodig växtlighet. Kontrollera i sprickor i berg och fickor i träd, men inte dricka vatten ur pooler utan vegetation runt dem eller djurskelett i närheten. Andra (levande) djur vanligtvis inte vara alltför långt från en vattenkälla antingen så se vart de ska. Varje form av plast kan hakas runt vegetation och används för att samla kondens. Definitivt inte dricka urin eller havsvatten, men du kan samla kondens från dem med hjälp av samma plast - samma sak med mashed upp växter. Om det finns kokosnötter, krossa yttre skalet med en vass pinne nedgrävda i marken sedan krossa dem stenar för mjölk och kött. Om du har problem med att hitta en hel del vatten du måste försöka skära ner på mängden du svettas så undvika onödig ansträngning och hålla sig borta från solen.

Låg på marken

Se om du kan göra det till en höjdpunkt och leta efter bra grejer som floder, dammar, semesterorter. Om du väljer att flytta försök och rita din väg undvika klippor, raviner och tjock undervegetation. Men få känner till ön.

Mat

Apocalypse 101: Hur man överlever på en ö


Det bästa först är frukt eller grönsaker som du positivt kan identifiera, men om du bara kan hitta sorter du är osäker på om det finns några åtgärder att vidta för att se till att du inte kommer att förgifta dig själv. Bryt en bit av bladet upp och se till att det inte luktar mandel eller persikor - detta är dåliga nyheter. Gnugga lite på huden för att se om det finns någon brännande eller reaktion. Om det inte, gnugga lite på läppen också. Nästa steg är att äta lite, men inte äter för mycket - lämna det några timmar och se om du får en reaktion som diahorrea eller magsmärtor. Du måste undvika andra livsmedel under denna tid så om du blir sjuk du vet vad det kommer ifrån. Svampar är dåliga nyheter om du inte vet dina svampar, men insekter kan vara bra om du får dem i stora utbudet. Beroende på storlek och terräng på ön kan du behöva räcka med råa skaldjur och fåglar ägg. Om det är möjligt, försöka få kött eller fisk.

Jakt och fiske

Du kanske kämpar för att överleva i egentlig mening på insekter, blötdjur och oidentifierade blad, så om du kan hitta åtminstone en spetsig stick du kan prova fiske och jakt. Du kan snubbla över en död kadaver men det kan ha dött av sjukdom eller kan vara ruttna - ingen av dessa är särskilt bra att äta. Fiske kommer antagligen behöva prövas utan krokar eller ett nät så hitta en lång käpp och försöka surra ihop med flera mindre pinnar, vass med flinta eller annan sten för att göra en treudd. Wade i vattnet och vänta, eller vänta på klipporna, innan slående. Det kommer att bli lång och tråkig. Med jakt, kan du behöva göra ett spjut - med en flinta huvud om möjligt - men du kan också prova att göra en katapult eller slangbella. Leta efter spillning, spår, hålor och bon. Det finns många fällor som kan göras för stora och små djur, men även för den enklaste snara du kommer att behöva minst en ståltråd. Om du har tur nog att ha en del, måste du göra små öglor i båda ändarna tryck sedan ena änden av tråden genom den andra, vilket gör en slipknot. Vila slingan på ett par små pinnar och fäst den andra änden av kabeln till en stubbe eller hårdrock. Gör detta på ett spår eller i närheten av en håla och förhoppningsvis ett djur kommer att gå igenom och snärja sin hals eller fotled i Slipknot.

Skydd

Romantiskt som det kanske låter, sova under stjärnorna på din öde ö kommer förmodligen inte vara ditt första val, så att du kommer att behöva lösa något med hjälp av vad som finns tillgängligt. Det är möjligt att ön var bebodd i något skede så leta efter rester av andra skyddsrum. Om detta inte sker, kommer grenar vilar upp mot varandra bildar skelettet av nya bostäder och stora ormbunksblad som de från palmer kommer att göra en bra regn resistent tak. Leta efter fällda träd som en startpunkt för. Du kan också utforska grottor, men se upp för dem för nära havet - de kan bli avskurna under högvatten eller en vårflod. Vänta och titta en stund innan du flyttar in.

Brand

Apocalypse 101: Hur man överlever på en ö


Om du har tändstickor eller tändare sedan Gud vare lovad, men om inte, saker är på väg att få en mycket mer frustrerande. Du kan naturligtvis överleva utan det, men eld kommer att göra mer ätbara, smutsigt vatten säkra livsmedel och öka din moral inget slut. Plus, vad har du att göra hela dagen? Du kommer att behöva förbereda först genom att få ihop fnöske - flagnande näver, barr, torrt gräs mm - tändande och torr och grön ved. Det sista du vill är att äntligen få en brand och måste rusa iväg för att få saker medan elden slocknar. Men den verkliga utmaningen det blir gnistan. För detta behöver du en pinne av lövträd (björk, ek, teak etc.) och en bit av barrved (tall, bambu etc.). Tricket är helt enkelt att gnida pinnen antingen bakåt och framåt längs ett spår i barrträd eller snurra pinne i ett borr rörelse på barrved samtidigt som trycket. Om du kan göra en båge av en planta och ett skosnöre eller annat material detta kan lindas runt klubban för högre hastighet. När slutet av pinnen lyser rött, få det i fnöske och be.

Rädda

Så småningom du vill komma i kontakt med omvärlden eller vad som finns kvar av det. Utom naturligtvis du har en boll på din paradisö. Fire är den överlägset bästa insats, men om du inte har matcher eller en ljusare - eller behärskar "två pinnar" tillvägagångssätt - det kommer att bli svårt. Om du har eld, använda grön material för att skapa den mest rök. Du kan också överväga iväg på egen hand. Din ö kan vara en del av en större grupp så om du kan se nästa, prova det. Simning kan vara ett alternativ, men ta någon form av flythjälpmedel så att du kan vila. Kolla in strömmarna genom att kasta något som kommer att flyta ut i havet i förväg och titta där den hamnar. Att göra en flotte är en möjlighet och kommer att innebära att surra ihop bitar av trä. Bambu är bra, men det är svårt att skapa en stabil och sammanhängande struktur av något som kommer att överleva påfrestningarna i havet. Om du inte kan se nästa landmassan du tar ditt liv i dina händer utan färskvatten tillgängligt.

Lycka till!