Vilken storlek för ett burspråk?

Vilken storlek för ett burspråk?


Till skillnad från traditionella platta plana fönster, burspråk lägga dimension och en touch av elegans till utrymmen inomhus. Du kan släppa in mer ljus och ta in mer av vyn utomhus från en av tre vinklar, snarare än bara rakt fram. Lämplig storlek burspråket kommer att variera från ett hus och husägare till en annan, men det finns ingen brist på produkten för att fylla alla storlekar utrymme.

storlekar

När du väljer en storlek för ett burspråk, först överväga standardstorlekar, som sträcker sig från 105 cm till 3,15 m (3 1/2 fot till 10 1/2 fot) i bredd och från 90 cm till 1,95 m (3 fot till 6 1 / 2 fot) i höjd. Standard fönster är billigare och är lätt tillgängliga från ett antal tillverkare. Att välja en standardstorlek fönster tar också fördel av aktuella fönstret utrymme, som upptar hela eller mindre av det. Anpassad storlek burspråk finns men är dyrare än standardstorlekar; plus det finns en extra kostnad, allt från £ 195 till £ 325, som i juli 2011, för att förstora öppningen för att rymma större fönster.

typer

Två typer av burspråk säljs; den vinklade viken är den vanligaste. Det lutar bakåt mot väggen och sticker ut från huset på en 30- eller 45-graders vinkel. Box burspråk har en kvadratisk utseende, kommer ut ett hus på 90 grader. Det kallas ibland ett växthus fönster eller trädgård bay på grund av sin konstruktion och frekvent användning.

material

Trä, vinyl och plätering är de tre vanligaste material som burspråk är gjorda av. Medan vinyl erbjuder fördelen av inget underhåll, och är prisvärd, finner inte alla vinyl ser önskvärd. Träramar kräver regelbunden ommålning för att förhindra röta och klädda fönster är dyrast men är lågt underhåll och har en mer attraktiv all-trä inredning.

Kosta

Priset på ett burspråk kommer att variera beroende på storlek och material. Intervallet för ett fönster 90 cm (3 fot) högt med 1,8 m (6 fot) bred gjorda av vinyl klädd med en 30-graders båge är mellan £ 520 och £ 715. För en anpassad fönster, är normalt en ökning med 15 till 20 procent mer. Dessutom kommer anpassade fönster lägga till upp till sex veckor för leverans mot ett genomsnitt av en vecka för standardstorlek burspråk.