Lägga till en SATA-hårddisk i Windows

Lägga till en SATA-hårddisk i Windows


SATA-hårddiskar är en förbättring jämfört med IDE-hårddisk teknik de ersätter, ger ökad tillgång hastigheter och högre bandbredd. Detta innebär att du kan spara och hämta större filer snabbt, vilket ökar den totala hastigheten på ditt system. Dessutom tunna uppgifter sladdar som används för att ansluta SATA-enhet minskar fall röran jämfört med en IDE installation, förbättra luftflödet som håller ditt system svalare och fungerar mer effektivt. De flesta SATA-hårddiskar som säljs är i en oformaterad tillstånd, så du måste utföra ett program set-up efter att fysiskt ansluta hårddisken till datorn för att det ska erkännas och användas av Windows. Du kan göra Windows känna igen din SATA-hårddisk med hjälp av ett program inbyggd i Windows.

Instruktioner

1 Stäng av datorn. Ta bort strömkabeln från strömförsörjningen och sedan öppna datorn fallet genom att ta bort lock. Ta bort skruvarna från baksidan av målet, säkra locket på plats och skjut sedan locket från fallet fram om en tum. Lyft locket fritt att komma åt insidan av ärendet.

2 Installera SATA-hårddisk i ett öppet enhetsfacket i din dator fall, ansluter datakabeln till en öppen SATA-port på moderkortet eller SATA kontrollerkortet, och kör en SATA strömkabeln från strömförsörjningen till enheten. Om datorn har endast 4-pin Molex strömkontakter som används med de äldre IDE-enheter, måste du köpa en strömkabel adapter, som kan erhållas från en datorbutik som säljer delar och kringutrustning. Fäst 4-stift änden av adapterkabeln till 4-pin strömkabeln och SATA änden av kabeln till strömuttaget på din hårddisk.

3 Sätt tillbaka locket till datorn, säkra den till fallet med skruvarna på baksidan. Anslut strömkabeln till strömförsörjningen.

4 Slå på datorn och vänta på att systemet att starta upp Windows. Logga in på ett administratörskonto. Windows Vista och Windows 7 kommer att känna igen SATA-enhet och installera drivrutinen hårdvaran automatiskt. Tidigare versioner av Windows XP utan SP1 eller SP2 uppdateringar kan behöva installera en drivrutin för att känna igen enheten. Om enheten inte orsakar Update Manager i Windows för att starta, sedan gå till hårddisken tillverkarens hemsida och ladda ner drivrutinen från supportavdelningen. Installera drivrutinen genom att dubbelklicka på installationsdrivrutinsfilen.

5 Gå till "Start" -menyn. Välj "Kontrollpanelen." Kontrollpanelen visas. Skriv orden "Administrationsverktyg" i Search "rutan högst upp i kontrollpanelen och tryck sedan på" Enter ". Är Administrationsverktyg fönstret visas.

6 Dubbelklicka på "Datorhantering." Fönstret Datorhantering visas. Rulla ner i listan av verktyg till vänster på skärmen och leta reda på avsnittet Lagring. Klicka på "Diskhantering" under detta avsnitt för att starta "Initiera och konvertera disk" ansökan. Klicka på "Nästa" för att visa alla tillgängliga enheter i ditt system. Den installerade SATA-enhet bör finnas med på listan som visar den totala diskutrymme.

7 Markera kryssrutan bredvid den SATA-enhet och tryck sedan på "Nästa" för att initiera enheten för användning med systemet. Klicka på "Finish" för att bekräfta ditt val att börja initieringen processen. Initiering sätter enheten som känns igen av systemet så att du kan skapa en ny enhet partition för att hålla data. Efter initiering, visar drivlistan enhetens totala storlek samt ledigt utrymme för enheten, som vid denna tidpunkt är lika med den totala storleken.

8 Tilldela utrymme på enheten för att användas som förråd genom att högerklicka på ledigt utrymme delen av driv displayen och välja "Ny partition". Skriv in hur mycket utrymme du vill att din nya enheten att göra tillgängliga för användning, upp till den totala storleken på enheten. Alla ledigt utrymme kan senare användas som en separat enhet partition, som ger tillgång till det område av enhet under en annan enhetsbokstav i datorns filåtkomst system.

9 Klicka på "Format" -knappen för att formatera den valda allokerat utrymme i en användbar enhet för ditt system. Vänta några minuter för enheten att formatera utrymmet. Väntetider varierar beroende på systemet hastigheter och driv storlek.

10 Stäng fönstret efter ytskikt format. Frekvensomriktaren är nu tillgänglig för användning.