Hur man odlar perenner från frö

Hur man odlar perenner från frö


Som perenner odlas från frö kan variera i sin blomma och blad färg - liksom storlek - utsäde används endast för odling av växter där variationen är inte ett problem. I vissa anläggningar, som Alchemilla mollis, kommer skillnaderna att vara så minuten som inte spela någon roll. Men i andra gillar riddarsporrar, kan produceras en mängd olika färger.

Instruktioner

1 Fyll en kastrull med en kompost planteringsjord mix av god kvalitet. Tryck försiktigt ner den. Sugga fröet tunt över ytan.

2 Täck fröna med några fina grus eller grus. Detta kommer att bidra till att hålla ytan fuktig. Det kommer också att göra det lättare att vattna fröna jämnt. Det skyddar också utsatta halsar plantorna från ruttnande.

3 Etikett och vatten potten. Hardy perenner behöver inte värme för att gro. Krukorna av frön kan placeras utanför i en skuggig plats. Men om du vill påskynda processen, placera dem i en sålåda i en skuggad växthus.

4 När plantorna är stora nog att hantera, kan de spetsade ut i enskilda krukor. Håll plantan genom dess blad och inte av stammen eller roten.

5 Placera i en kall ram eller växthus tills tillräckligt stora för att kunna flyttas utanför. Acklimatisera dem i etapper av ett ökande antal timmar per dag, så att anläggningen blir gradvis härdad iväg till de yttre förhållanden.