Aquaphor alternativ

Aquaphor alternativ


Aquaphor är ett mångsidigt hudsalva. Det kan användas för att återfukta tatueringar, baby bottnar och torr hud. Aquaphor innehåller petroleum, utöver glycerin, mineralolja och cresin. Det minskar läkningstiden, och även lugnar irriterad hud på grund av strålbehandlingar och eksem. Aquaphor skapar en barriär som tätar fukt in i huden.

Cetaphil

Cetaphil är en hudläkare rekommenderade hudkräm som är ett Aquaphor alternativ. Cetaphil är också perfekt för torr och känslig hud, förutom att vara fragrance-free.It kan användas på områden som behöver intensiv återfuktande, liksom på hud med eksem och psoriasis. Den innehåller ingredienser såsom olja, glycerin och sötmandelolja. En kvalitet Cetaphil som orsakar en del att föredra att Aquaphor är att Cetaphil är inte oljig och kan användas i ansiktet.

Zinkoxid

För ett barn som lider av blöjeksem eller mindre brännskador och skärsår, ett alternativ till Aquaphor är zinkoxid salva. Precis som Aquaphor, lugnar den och skyddar genom att bilda en barriär på huden. En anledning till att vissa använder zinkoxid i stället för Aquaphor är att zinkoxid hjälper lindra klåda, medan Aquaphor gör i allmänhet inte.

Vaselin

Vaselin är en av ingredienserna i Aquaphor, och kan användas i stället för det. Även om det inte faktiskt hjälpa till att läka skärsår och brännskador, betyder hålla dem rena. Det avtätar sår och håller smuts och irriterande ut som Aquaphor. Dessutom hjälper den fälla fukt i huden, vilket gör det till ett utmärkt val för användning på torra fläckar. Tenderar emellertid vaselin för att vara billigare än Aquaphor.