Hur man ansluter en ny skrivare till datorn

Hur man ansluter en ny skrivare till datorn


De flesta moderna konsument skrivare kan anslutas till datorer i ett antal olika sätt, så det är troligt att du har ett val när det gäller att koppla upp den nya enheten. Oavsett vilken metod du går för, behöver du inte vara särskilt tekniskt kunniga för att få jobbet gjort. Även om du bara har ett minimum av datorkunskap, bör du utskrift av sidor tills du orkar i nästan ingen tid alls.

Instruktioner

Trådbunden

1 Packa upp skrivaren ur förpackningen, ta bort eventuella skydds klistermärken och sätt bläckpatroner, om det behövs. Krok enheten upp till en strömkälla och anslut den till datorn med USB-kabeln som medföljde.

2 Kör programmet och föraren skivan som följde med skrivaren. Om du inte har detta, besök skrivarens produktsida på sin tillverkarens webbplats. Du kommer att kunna ladda ner någon mjukvara eller drivrutiner som behövs för att få enheten igång där.

3 Installera programvaran, fyll på papper i skrivaren och kör en testsida. Kontrollera enhetens bruksanvisning för att få råd om hur du kontrollerar att din skrivhuvudet är rätt placerad. Om det inte är, kan utskrifterna bli suddig.

Trådlös

1 Ta bort skrivaren ur förpackningen, anslut den till en strömkälla och installera programvaran som kom med det på din dator. Datorn måste vara ansluten till samma trådlösa nätverk som du vill ansluta skrivaren till.

2 Kontrollera att skrivaren kan ansluta till ditt trådlösa hemmanätverk. Håll utkik efter en "Wi-Fi" symbol på dess hölje eller anslutnings specifikationer i dess bruksanvisning.

3 ström på enheten och kör genom Wi-Fi installationsprocessen på sin skärm. Om detta inte startar första gången du använder din skrivare, kontakta enhetens bruksanvisning för att ta reda på hur man kommer åt anslutningsmöjligheter. När skrivaren har sökt efter tillgängliga nätverk inom räckhåll, kommer du att uppmanas att ange ditt Wi-Fi-säkerhetsnyckel.

4 Kontakta din enhetens bruksanvisning för att ta reda på hur att se till att din skrivhuvud är rätt placerad och kör en testsida.

Blåtand

1 Välj "Inställningar" från din Charms fältet trycker eller klicka på "Ändra PC-inställningar," hit "Wireless" och växla "Bluetooth" switch under "Trådlösa enheter" till "På". Sedan packa och konfigurera skrivaren innan du kontrollerar dess manual att ta reda på hur att aktivera sin Bluetooth-sändare.

2 Gör din skrivare synlig och följ instruktionerna i bruksanvisningen att para ihop den med datorn. Om skrivaren inte har en LCD-skärm som du vill visa en parning kod, kontrollera dess dokumentation för ett standardlösenord och siffrorna när du uppmanas på datorn.

3 Se till att skrivhuvudet är korrekt inriktad enligt skrivartillverkarens instruktioner och skicka ett testutskriftsjobb till enheten.