Hur man lägger vatten i en kylvätsketanken

Hur man lägger vatten i en kylvätsketanken


Bryta ner på sidan av en väg på grund av en överhettning motorn är varje förare värsta mardröm. Medan bogsering bilen för reparation kan verka som det enda alternativet, kan en snabb kortsiktig fix får du tillbaka på vägen på nolltid. Hälla vatten i kylvätskebehållaren kommer att tillåta vattnet att tillfälligt fungera som ett kylmedel för motorn. Detta bör göra det möjligt tillräckligt med tid att köra till en affär för att diagnostisera hela problemet.

Instruktioner

1 Dra över överhettade fordon och stänga av den. Vänta på en timme eller så för kylmediet för att kyla.

2 Linda en trasa runt övre kylarröret och försök att pressa den. Om du inte lätt kan pressa kylarröret vänta längre för bilen svalna.

3 Linda en trasa runt kylarlocket. Släpp trycket mycket långsamt och försiktigt. Många har bränts att göra detta, så vänta längre om du inte är villig att ta risken.

4 Vänd bilen tillbaka på när du har tagit bort kylarlocket. Häll långsamt vatten i kylvätsketanken tills bilen körs på en säker körning temperatur.

5 Skruva kylarlocket tillbaka på mycket långsamt tills den är tät.

6 Kör till närmaste mekaniker att diagnostisera hela problemet. Typiskt problemet kan lösas genom att ersätta den kylvätska, även om det kan vara en mängd andra frågor.