Fördelar och nackdelar med en MDF

Fördelar och nackdelar med en MDF


Medium Density Fiber (MDF) är en byggnad som används för byggändamål. Den är gjord av nedbrytningen av lövträd och barrträd med harts och vax för att bilda träfibrer. Det är mycket tätare än den normala plywoodskivan och kom till i slutet av 1980-talet. Den används främst för att göra garderober och lådor.

Konstruktion

MDF är mycket mångsidig under användning och kan beläggas med någon färg av användarens val. Molekylär nivå strukturen av MDF är sådan att färgen appliceras på MDF har en mycket bra bindning. Det kan ta upp en mängd olika färger som lacker, vattenbaserade färger eller ens oljebaserade. Emellertid är nackdelen med MDF det kan trubba skarpa kanter av entreprenadmaskiner på grund av en omfattande användning av lim i dess beslutsfattande.

Kvalitet

Till skillnad från trä, inte MDF inte har knutar och en kornig struktur. Detta bidrar till enkel skärning och inpassning av detta material. Det kan borras helt enkelt. På den negativa sidan kan MDF påverka din hälsa. Formaldehyd, som används i dess konstruktion frigörs när MDF skärs. Om du kommer i kontakt med det, kan det leda till irritation i ögon och lungor. Därför är det viktigt att bära masker och glasögon samtidigt som man skär MDF.

Användande

Detta är den största pluspoäng av MDF på grund av vilka det används i dessa dagar. Det är mycket lätt att sätta MDF att använda. Trälim kan användas för att ansluta två bitar av MDF tillsammans. Pieces kan även anslutas mycket lätt genom naglar. Flexibiliteten ges i dess användning hjälper en hel del i byggverksamhet.

Orsaker till Popularitet

Trots dess nackdel är MDF används produktivt. Detta beror på att dess fördelar uppväger nackdelarna med en hel marginal. MDF kan också formas till olika kvaliteter som fibrerna i MDF är mycket tunn. Du kan göra det genom att lägga hartser (UFP 1001) och tillsatser.