Hur man gör en Mohawk Hat

Hur man gör en Mohawk Hat


Även om tuppkam har gått mainstream mode, är det fortfarande förknippas med punk-rock subkultur. De flesta Mohawk stilar kräver mycket regelbunden trimning och rakning och en massa hår produkt - eller till och med lim - att upprätthålla höjden. Om du älskar utseendet på Mohawk men inte besväret med stil, gör en no-sy Mohawk hatt i stället.

Instruktioner

1 Mät omkretsen av huvudet med måttbandet. Dela mätningen med två. Detta nummer kommer att hänvisas till som "X".

2 Vik bit fleece på mitten så att du har två lager av tyg. Klipp tyget längs vecket.

3 Placera tyget rakt framför dig. Den högra sidan av tyget kommer att användas för den övre delen av Mohawk hatt. Den öronlapp avsnitt kommer att ligga på vänster sida.

4 Mät 10 inches från den högra sidan av tyget mot mitten och markera den med krita. Med hjälp av detta märke som en guide, rita en vinkelrät linje från kanten närmast dig över tyget.

5 Mät upp och markera längden på "X" från steg 1 på den vinkelräta linjen. Använda kanten av tyget närmast dig som en guide för en ände av "X" linjen och markera den andra änden av den "X" linje med krita.

6 Mät upp och markera mitten av "X" linje. Vrid linjalen horisontellt och dra en linje från centrum av "X" linje till den högra sidan av tyget. Rita en båge som förbinder de två ändarna av "X" linje till den plats där den horisontella linjen möter den högra sidan av tyget. Det kommer att se ut som en halvcirkel. Detta är den del av din hatt som kommer att täcka huvudet.

7 tillbaka till centrum på "X" linje. Åtgärd 1 1/2-inches ovanför och nedanför mittmarkering. Vrid linjalen horisontellt, och rita två parallella linjer som förbinder de nya märken på "X" överensstämmer med den vänstra kanten av tyget. Detta kommer att skapa en 3-tums-bred remsa löper vinkelrätt mot halvcirkel överst på mössan. Den totala formen kommer att se ut som en svamp med en lång stjälk liggande på sidan. De långa remsor kommer att bli öronlappar, lämna dem länge nu.

8 Pin ihop de två lagren av fleece i formen. Klipp ut hatten, var noga med att skära igenom båda lagren av fleece. Reservera extra tyg för steg 10.

9 Håll de två sidorna av hatten nålas tillsammans och åtgärd 3/4-inch in från den övre kanten av hatten längs bågen. Använd spetsen på saxen att klippa små hål 1-tums mellanrum längs bågen, genom båda lagren av tyg.

10 Räkna antalet hål du gjort. Lägga reserverade tyget platt och skär ett motsvarande antal 1 1/2-tums med 10-tums band från det. Dessa kommer att vara Mohawk s "hår".

11 Vik en remsa på mitten och pressa den halvvägs genom det första hålet i den övre bågen av hatten. Ta de två lösa ändarna över toppen av bågen, driva igenom öglan och dra för att skapa en knut. Fortsätt att göra detta genom varje hål tills de två sidorna av hatten är helt anslutna.

12 Avsluta de öronlappen bitar som flätor eller lämna dem som är och använda dem som en halsduk. Att fläta dem, skär hängande bit i tre remsor från botten till ungefär 2-inches från hatten kant. Fläta de tre remsorna och knyt med en skrot av fleece. Om du föredrar öronlappar bara tillräckligt länge för att täcka öronen, sätta på hatten, bestämma den längd du behöver, märke med krita och trim för att passa.

13 Försök på hatten, trimma Mohawk frans till en längd du är nöjd med och rock på.