Lägga till Sand till en etablerad akvarium med grus

Lägga till Sand till en etablerad akvarium med grus


Medan grus är en av de mest populära grunden för ett akvarium, finns det tillfällen när sand kommer att ge en mer naturlig look. Även om det är möjligt att avlägsna all fisk, växter och dekorationer - låt rinna akvariet - och ta bort grus innan du lägger sand - det finns tillfällen att storleken på akvariet gör detta svårt att göra. När du startar från början kan verka som det enda sättet att få en sand bas, lägga sand till ett etablerat akvarium kan också göras.

Instruktioner

1 Bestäm vilken typ av sand som du vill använda för ditt akvarium. Kvartssand är en av de mest populära, eftersom det är bra, mycket lätt att underhålla, prisvärd och lätt att hitta. Spela sand, svart skönhet och korallsand är andra möjliga val.

2 Tvätta sanden noggrant genom att placera några pounds i en hink och skölja den ordentligt, tills avrinningsvattnet är klart. Placera ren sand i en annan skopa och fortsätt att skölja ytterligare sand i den första skopan, efter behov.

3 Stäng av alla filter som tanken kan ha. Detta kommer att göra det lättare att ta bort den gamla grus och lägg sanden utan att täppa filterhålen.

4 Ta bort grus med en liten spaghetti sil. Placera detta i en annan hink tills det torkar: Sedan bag den för framtida bruk, eller eventuell försäljning.

5 Skjut slipa PVC-röret - långsamt flytta röret över botten av tanken - tills golvet är täckt med en till en och en halv inches av sand. Längden av röret kommer att bero på storleken på tanken. Det bör vara tillräckligt lång för att få inom två eller tre inches av tankens botten. Detta kommer att bidra till att undvika grumling. När sanden har lagt sig, vända tillbaka filtret på.