Unika akvariedekorationer för stora akvarier

Unika akvariedekorationer för stora akvarier


När du ställer in ett stort akvarium, har du gott om utrymme att skapa en naturlig miljö för alla dina fiskar. Med en stor tank, kan du ställa in flera olika områden i hela tanken, inklusive stenar, grottor, koraller och hyllor som syftar till att framhäva och förbättra skönheten i akvariet.

Plast Aquarium Hyllsystem

Plast akvarium hyllor ger ett relativt billigt sätt att göra det mesta av det tillgängliga utrymmet i din tank. Plast akvarium hyllor är utformad för att fästa på ryggen och sidorna av tanken med sugkoppar. När dessa hyllor är på plats, kan du placera grus, växter och andra dekorationer på dem, vilket ger ett naturligt utseende och känsla och ge din fisk gott om platser att utforska.

Rock Caves

Många arter av fisk, inklusive de flesta ciklider, älskar att ha berg grottor att gömma sig i. Du kan återskapa den naturliga miljön av dessa fiskar genom att inrätta ett system med stenar och grottor i hela stort akvarium. Du kan köpa förrenade stenar på din lokala akvarium butik eller djuraffär, sedan ordna dessa stenar för att skapa grottor och gömställen dina ciklider och andra fiskar är säker på att älska.

växt Thickets

Ett stort akvarium ger dig utrymme att ställa in en mängd olika vanor för din fisk. Det gör att varje fiskart att hitta sin egen plats i tanken och gör sig bekväm. Du kan göra din vegetarian fisk lycklig genom att inrätta ett snår av levande växter i en del av tanken. Dessa levande växter kommer att ge fisken massor av naturligt näring, samt gömställen och även en stor lekområde. Du kan använda ett sortiment av levande växter, med olika storlekar och olika färger för utseende och kontrast.

koraller

Koraller är en stöttepelare i saltvattensakvarier, men du kan njuta av korall även i sötvatten tank. Du kan köpa specialbehandlad korall för sötvattensakvarier på din lokala djuraffär och använda koraller att dekorera din tank och ge nya platser för din fisk att utforska.