Hur man ansluter en bärbar dator till en TV med ljud

Hur man ansluter en bärbar dator till en TV med ljud


Med mer och mer videoinnehåll är tillgängligt via Internet, är många konsumenter att ansluta sina bärbara datorer till sin TV. Inte bara detta upplägg ger användare av bärbara datorer med en större skärm, också gör det möjligt för dem att utnyttja TV: ns mer kraftfulla högtalare för bättre ljudkvalitet. Om du vill upprätta en anslutning mellan din bärbara dator och tv, måste du använda en video samt en separat ljud uppkopplingen mellan de två enheterna.

Instruktioner

1 Anslut din bärbara dator video till din TV: Du behöver en S-videoutgång på din dator, en S-videoingång på TV: n och en S-Video-kabel. Innan du ansluter enheterna, se till att den bärbara datorn sitter på något robust nära din TV.

2 Anslut din bärbara dator ljud till din TV: Du behöver en hane-till-hane ljudkabel. Anslut den ena änden till ljudutgången på din bärbara dator och den andra änden till ljudingången på TV: n.

3 Vrid din bärbara dator till TV-läge. Gå in i "Egenskaper" menyn på din bärbara dator bakgrund. Gå till "Bildskärmsinställningar" och välj alternativet för att spegla den bärbara bakgrunden på din TV. Nu vad spelar på din bärbara dator kommer att spela på din TV.

4 Slå på TV: n och byta kanal till S-videoingång. Beroende på TV, kan detta anges med "Aux" eller det kan vara en separat kanal som används uteslutande för S-videoingång. Kontrollera din TV: s manual för att se till att du är på rätt kanal. Om du ser bilden från din bärbara dator på TV-skärmen, då är du på rätt kanal.

5 Kontrollera ljudnivåer. Med ljudkabeln på plats, bör du höra ljud från TV: n. Om du inte får något ljud, se till att volymen är uppskruvad på både din bärbara dator och din TV. Om ljudet fortfarande inte fungerar, kan du behöva byta ut ljudkabel.