Fördelar och nackdelar med gratis högre utbildning

Fördelar och nackdelar med gratis högre utbildning


Forskare, som sträcker sig från college-bundna tonåringar till nyfikna pensionärer, kan få tillgång till gratis akademiska resurser från olika högskolor. Gratis akademiska innehåll som en gång var begränsat utanför väggarna i ett universitet är tillgänglig för allmänheten. För att delta, är själv lärare bara måste ha en dator och tillgång till Internet.

Brist på certifiering

Fria tertiära kurser är inte avsedda att ersätta grad-beviljande eller för-poängskurser. Det ger bara innehållet som stöder utbildning. Utan en examen från fria akademiska platser, kan eleverna inte få ackreditering från en institution. Avsaknaden av en registrering eller registreringsprocessen gör det omöjligt att överföra kredit eller avancerade stående vid olika högskolor. De sökande kan inte åberopa sina akademiska erfarenheter på sin meritförteckning när de söker arbete.

begränsad Feedback

I en vanlig kurs, studerande har full interaktion med fakultet eller administration. Den enda källan till återkoppling i många online-lärgemenskaper är en snabb, 5- till 10-minuters undersökning som fokuserar på användarens upplevelse. Eleverna kan inte underlätta eller delta i forum diskussioner, e-post professorer eller delta kontorstid. Feedback, enligt University of Illinois Urbana-Champaign, "tillägger djup och insikt i diskussionen som redan tillhandahålls av studenten, och ger instruktören möjlighet" för att markera viktiga punkter.

Flexibilitet

Gratis högre utbildning kan nås från var som helst på nätet under hela året. Självstuderande kan få materialet i den ordning och takt som passar dem och anpassar deras balans mellan arbete och privatliv. Forskare kan ta en mer tillbakalutat inställning till sina studier och skaffa sig kunskaper till förmån för lärande. Det finns inga tillsatta tryck i samband med betygs och provtagande förfaranden.

Brett urval

Det finns en stor variation i djup och bredd av innehåll som presenteras i tertiära inlärningsplatser. Fakultet och instruktörer publicera så mycket innehåll som de är bekväma med, vilket kan inkludera kursplaner, uppgifter, resurser och online länkar. Materialet är ofta finns i en mängd olika digitala format för elevernas bekvämlighet. Eleverna kan skapa sin egen läroplan baserad på webbplatsens aktuella erbjudanden.