Typer av Antik Gångjärn

Typer av Antik Gångjärn


Gångjärn hjälpa dina dörrar svänga med lätthet, men de bör passa inredningen i ditt utrymme också. Bland gångjärn finns på någon större hem leverans butik, men du kan hitta vackra antika gångjärn på de flesta antikaffärer. Om du väljer att köpa antika gångjärn, se till att de inte är för gammal. En dörr gångjärn försvagar och rostar med ålder och användning, och du vill inte ha en dörr att ramla av sin bas på grund av felaktiga gångjärn. Använd antika gångjärn bara om de inte har upplevt en hel del slitage.

Typer av Antik Gångjärn

Gammal värld

Old World gångjärn har en mycket utsmyckade, medeltida utseende. Dessa är oftast mycket större och mer genomarbetade än någon annan typ av gångjärn, och typiskt dyra. Medeltida gångjärn ser ut som de kunde hittas i Kung Arthurs slott, eller en liknande gammal europeisk inställning.

Kolonial

Koloniala gångjärn gjordes i början av koloniseringen av Amerika. Dessa är mindre utsmyckade än medeltida gångjärn, men är oftast mycket lång. Eftersom dessa typer av gångjärn gjordes för regelbunden användning snarare än för dekoration, kan de inte vara de mest pålitliga gångjärn att fästa till skåpdörrar. Men de är ett måste för gångjärns samlare.

handgjort

Oavsett om det är en mycket gammal gångjärn eller en modern reproduktion, är märket för kvalitet ett gångjärn som är formad för hand. Några smeder genomföras regelbundet gångjärn, så om du hittar en handgjord gångjärn, kan det vara ett konstverk som var avsedd för en specifik möbel.

Begagnade Gångjärn

Vissa gångjärn har förvärvat "antika" etikett helt enkelt därför att de är ett par decennier gamla och slitna. Dessa kommer inte att ha några speciella mönster eller stilar som koloniala eller medeltida gångjärn, men kan vara enkla, rektangulära gångjärn för allmänt bruk. Dessa kommer ofta hittas i garage försäljning och secondhandbutiker. De är i särklass billigaste antika gångjärn tillgängliga.

Faux-antik

Även i varuhus som Target och Bed Bath and Beyond, antika utseende gångjärn är fortfarande i stil. Faux antika gångjärn brukar titta vittrad och används, men är faktiskt helt nya. Det fina faux antika gångjärn är att de kommer att fungera bra på dina dörrar. Om du inte bryr sig om historien om ett gångjärn och helt enkelt vill estetik, är faux antika ett smart val.