Hur gro Jordgubbar

Hur gro Jordgubbar


Jordgubbar är röda, söta och saftiga frukter ger trädgårdsmästaren en välsmakande sommartid behandla. Jordgubbsplantor, med sina vackra vita blommor och juvelliknande frukt, är en idealisk lösning för små utrymmen och container krukor. Strawberry frön måste gå igenom en vilande process eller skiktning innan de gror för våren tillväxt. Skiktning innebär lagring av frön i en kall miljö under en längre tid, så du behöver för att förbereda för att gro jordgubbar frön i god tid före sådd tid.

Instruktioner

1 Skaffa släktklenod jordgubbar frön från en pålitlig och ansedd plantskola. Heirloom jordgubb frön växa för att producera jordgubbar av samma typ, smak, färg och storlek på moderplantan. Trädgårdsmästare kan också använda jordgubbsplantor som odlas från släktklenod frön att skörda frön för framtida tillväxt.

2 Häll jordgubbar frön i ett glas barn burk och försegla tätt. Placera burken in i frysdelen av kylskåp i upp till en månad.

3 Ta jordgubbar frön från frysen och ställ in burken på bänkskivan tills fröna når rumstemperatur.

4 Blanda lika mängder av vermikulit, perlit och torv i en stor plastskål. Lägg 1/4 kopp varmt vatten i marken och rör tills blandas. Fortsätt att lägga tillräckligt med vatten så att jordblandning är fuktig.

5 Häll denna jordblandning i en plast frö startande facket tills full. Nivå jorden med händerna och strö jordgubbar fröna jämnt över toppen. Tryck på fröna i jorden försiktigt med handflatan. Täck fröna med en mycket ljus lager av jord.

6 Fukta jordgubbar fröna med en mild vattendimma från en sprayflaska och ställa brickan i en varm plats.

7 Täck toppen av facket med klar, kök wrap, hålla en eller två hörn avslöjade för luftcirkulation.

8 Ge jorden vanliga ljus vattning varannan dag för att behålla sin fukt. Ta köket wrap när jordgubbar fröna börjar gro.

9 Klipp ut de svaga jordgubbsplantor med sax. Lämna de starkaste jordgubbar plantor att växa tills transplantation, skapa tillräckligt avstånd av 2 inches mellan varje jordgubbs planta.

10 Flytta jordgubbsplantor i ett utrymme som tar emot indirekt solljus. Indirekt solljus filtreras solljus. Du kan skapa filtrerad solljus genom att hänga ljus draperi framför ett soligt fönster.