Hur man läser Interstate bilbatteri Codes

Hur man läser Interstate bilbatteri Codes


Det sista en bilägare behöver efter att ha upplevt den frustration av en död bilbatteri är att finna att de har köpt ett batteri från hyllan som inte fungerar som det ska. En bil batteri kan ibland sitta på hyllan för mycket längre än de tre månader som Interstate rekommenderar innan den säljs. Det är därför viktigt att se till att du vet hur att läsa datumkoden på batteriet så att du kan plocka ut de färskaste batteriet. Interstate Inc. har sin egen kodning som anger tillverkningsdatum.

Instruktioner

1 Leta reda på fyr- eller femsiffriga leveransdatum kod genom att titta ner på toppen av batteriet. Det kommer att vara graverad i locket, vanligtvis nära ett av hörnen. Notera att koden inte kommer att ligga på etiketten på batteriet, och inte heller på fälgen runt locket.

2 Läs den första bokstaven i koden. Det kommer att vara en av bokstäverna i alfabetet, A - L. Brevet motsvarar månad det år då batteriet levererades från fabriken. Till exempel "A" står för januari, "B" står för februari, och "L" står för december.

3 Läs det andra tecknet i koden. Det kommer att bli en enda siffra nummer 0 - 9. Detta nummer motsvarar det år då batteriet levererades från fabriken. Till exempel är antalet "9" står för år 2009, och siffran "0" står för 2010.

4 Sätt dessa två bitar av information tillsammans för att läsa batterikoden. Till exempel, en kod som börjar med "E7" skulle ha sänts i maj 2007.