Statliga Wyoming Fakta för barn

Statliga Wyoming Fakta för barn


Tillståndet för Wyoming, även känd som jämställdhets staten, gynnas av många turister för sina vackra landskap. Hela 97,914 kvadrat miles som utgör staten, hittar du geografiska områden med kanjoner, öknar, floddalar, gräsmarker och skogar. Aktiviteter du kan njuta av i Wyoming inkluderar skidåkning, snöskoter, snowboard, fiske, ridning och djurliv.

Geografi och befolknings

Wyoming, den 9: e största staten i USA, har Montana, South Dakota, Nebraska, Colorado, Utah och Idaho som dess grannländer. Den rektangulära-formade tillstånd ligger i Rocky Mountain regionen i nordvästra delen av USA. Enligt US Census Bureau, staten hade en befolkning på 544.270 under 2009. Wyoming invånare har en mängd olika jobb. Du hittar allt från advokater, läkare och småföretagare till gruvarbetare och ranchägare.

Wyoming Firsts

Wyoming är ett tillstånd av många prima. Den 10 december 1869 lades ett lagförslag som undertecknades som gjorde Wyoming den första stat där kvinnor hade rösträtt. Från 1925 till 1927, Nellie Tayloe Ross tjänade som guvernör i Wyoming, vilket gör henne den första kvinnliga amerikanska guvernör. Yellowstone National Park i nordvästra Wyoming, namngavs den första nationalparken i världen i 1872. I 1891 blev Shoshone National Forest landets första National Forest. Idag har Wyoming totalt nio nationella skogar.

Industri

Wyoming ekonomi är till stor del beroende av sitt jordbruk och gruvindustrin. Olja och naturgas är två av de viktigaste industrierna. Staten har en hel del boskap och ull produktion är en framträdande inkomstkälla. Grödor som odlas i Wyoming inkluderar havre, vete, majs, korn, sockerbetor och alfalfa.

Turistattraktioner

Wyoming har många platser för turister att besöka. Yellowstone National Park, som vid 2,219,791 acres är den största nationalparken i USA, är en populär turistattraktion. Parken är hem till Old Faithful, en av de 3.000 gejsrar och heta källor ligger i parken. Grand Teton National Park, med sina 309,993 acres är den andra nationalparken i Wyoming ligger söder om Yellowstone National Park. Andra platser för turister att besöka är de nationella monument Devils Tower och Fossil Butte och historiska platser Fort Laramie.