DIY Laser projektor

DIY Laser projektor


En laserprojektor skjuter strålar av laserljus i alla riktningar för att ge en spektakulär "light show" i mörkret. Du kan göra en laserprojektor utan att behöva expertis inom hur laser fungerar. Du behöver en grön laserpekare köpt från en hobby butik eller apotek, samt några hårdvara leveranser och hushåll verktyg. Den gröna laserpekare kanske inte ser lika bra som en kommersiell modell, men laserljuset det sätter ut kommer att se lika bra för alla som tittar på.

Instruktioner

1 Placera 4-tums galvaniserad metallrör vertikalt på ett bord. Placera armbågsleder i båda ändarna av den 4-tums galvaniserad metallrör med den öppna änden av en armbågsleden uppåt och den öppna änden av den andra armbågsleden vänd åt höger.

2 Placera en ände av 6-tums galvaniserad metallröret i armbågsleden är vänd åt höger. Placera en armbågsled på den andra änden av den 6-tums galvaniserad metallröret med den öppna änden vänd uppåt.

3 Placera en ände av vardera av de två 1-fots galvaniserade metallrör i de öppna ändarna av de två armbågsleder. Placera en armbågsled på den fria änden av en fot galvaniserad metall rör som är fäst vid den uppåtvända armbågsleden. Vrid armbågsleden som bara var fäst så att den är vänd åt vänster.

1 Placera ett ark av tidningen på bordet. Placera brytnings glas på tidningen. Skär ett hål i mitten av brytnings glas med skalpell. Applicera en droppe av bindning lim runt hålet. Placera änden av motoraxeln i hålet. Låt bindning lim inställd för en dag.

2 Fäst den exponerade änden av den svarta kabeln ansluten till "AA" batteri snap till den negativa (-) kontakten på baksidan av motorn. Fästa tråden till kontakt med en remsa av eltejp. Upprepa denna procedur med den röda tråden och den positiva (+) kontakten på baksidan av motorn.

3 Placera motorn i armbågsleden som är vänd åt vänster. Kör trådarna av armbågsleden. Placera "AA" batteri snap på sidan av armbågsleden. Wrap tejp runt "AA" batteri enkelt att hålla det till armbågsleden.

4 Applicera bindning lim till sidorna av armbågsleden där den möter motorn för att säkra de två tillsammans. Låt bindning lim inställd för en dag.

5 Sätt i två "AA" batterier i anslutningarna på "AA" batteri enkelt att starta brytnings glas roterande.

6 Sätt i grön laserpekare i armbågsleden i andra änden av laserprojektor du har gjort. Slå på grön laserpekare att se grönt laserljus skjuter ut i alla riktningar från den andra änden av din laserprojektor.