Hur man planterar lila träd

Hur man planterar lila träd


Lila träd är en vanlig syn under våren i bostadsområden. De avger en behaglig doft och är tilltalande för ögat. Lila träd är lätta att ta hand om, locka fjärilar, och göra stora tillägg till våren blombuketter. De växer vanligtvis mellan 5 och 15 fot i höjd och bredd. Beroende på sort, kan syrenerna komma i en rad olika färger. Vid plantering lila träd, välja en plats som har väldränerad, fuktig jord och är mycket soligt.

Instruktioner

1 Gräv ett hål som är så djup som rotklump av lila träd men är två till tre gånger större. Hålet skall ha en till två inches av lös jord i botten.

2 Tillsätt en liten mängd av kompost till jorden som togs bort. Marken behöver inte kompost om det är bra.

3 Tippa lila trädets container på sidan. Ta rotklump försiktigt så att rötterna inte skadas.

4 Placera lila träd i mitten av hålet. Håll trädet av stammen med ena handen och återfyllning hålet med hälften av jorden som grävdes ut.

5 Fyll hålet med bara tillräckligt med vatten så att jorden kan lösa. Se till att det inte finns några luftfickor i jorden när vattnet rinner till botten av hålet.

6 Fyll hålet med återstående jord och jämna den med rotklumpen. Vatten trädet. Tillsätt 2 till 3 inches av kompost runt trädet för att hålla jorden fuktig och kall.

7 Vatten trädet en tum per vecka under juni och juli om du planterade det under våren. Minska mängden vatten som du använder under augusti så att trädet kan förbereda sig för vintern. Djupt vatten trädet under senhösten.

8 Gödsla den lila trädet efter det har planterats i två år. Använda en 5-10-10 granulerade gödningsmedlet. Om du gödslar trädet något tidigare än två år, kan du skada rötterna på trädet.