Berättande skrivande ämnen för 3: e klass

Berättande skrivande ämnen för 3: e klass

Berättande skrivande ämnen för 3: e klass

Berättande skrift berättar en historia. Denna typ av skrivande i tredje klass kan innehålla korta berättelser, biografier, självbiografier, essäer, dikter och pjäser. Den består av en tomt, tecken, inställning, konflikter och tema. Historien har en bestämd början, mitt och slut. Med lite riktning, kan en kreativ tredje grader bli en kompetent författare av berättande berättelser.

äventyrsberättelser

Tredje klass studenter älskar att läsa äventyrsberättelser. De slukar "The Magic Treehouse" böcker av Mary Pope Osborne. Ge dem en chans att skriva en äventyrsroman. Uppmuntra dem att föreställa sig att de är fångade i en snöstorm utan sin mamma och pappa. De enda följeslagare de har är deras tre bästa vänner. Be dem att skriva en berättelse om hur de hittade sin väg ut ur snöstorm. En annan äventyrsroman förslag kommer att låta tredje väghyvlar "fantasin flöda. Be dem att föreställa sig de har bara fått en nyckel till en stor låda. I berättelsen, de beskriva alla de äventyr som åtföljer låsa lådan.

Fantasy Stories

En fantasi är en berättelse som inte kunde vara sant, att något fantastical händer. Historien kan omfatta fåglarna talar eller tredje grader flygande. Fråga eleverna att skriva en berättelse som innebär någon form av mystisk varelse. Det skulle kunna vara en superhjälte, fe eller troll. Studenten kan ge sig själv övermänskliga krafter i berättelsen. Han kommer att flyga genom luften, har elastiska armar eller bli osynlig för att ge berättelsen intresse.

historiska berättelser

Be eleverna att tänka på en känd tid i historien. Det kan vara en tid du studerar i samhällskunskap. Pionjärerna flyttar västerut är ett tema i tredje klass som gör en intressant story. Instruera eleverna att skriva en berättelse om någon deras ålder som levde under den tiden. Be dem att ta med en verklig person från den tiden i deras historia att göra historien verkar riktigt.

Allt om mig

Tredje väghyvlar älskar att prata om sig själva. Ge dem en chans att skriva om sig själva också. Be dem att skriva en berättelse om hur de träffades deras bästa vän. Instruera dem att skriva om de ord de utbytte vid det första mötet. Säg åt dem att tänka på sin favoritplats. Låt dem skriva en berättelse om sig själva i den inställningen. Fråga eleverna att skriva en berättelse om en minnesvärd händelse i sitt liv hittills. Det kan handla om en resa till Disneyland, deras favorit födelsedagsfest eller den dag de fick sin valp. De kommer att äga historien och har inga problem att skriva ner orden.