Hur ord en OSA för bröllop

Hur ord en OSA för bröllop


De flesta bröllop inbjudningar inkluderar OSA, eller svarskort, som inbjudna gäster post tillbaka till paret att säga om de kommer att närvara vid bröllopet. Hur du ord din OSA kort beror på vilken stil bröllop du planerar att ha, hur inbjudningar formulerad och din egen smak. Ett formellt bröllop kräver en formell OSA kort medan mer avslappnade frågor kan använda mer avslappnad språk korten. Vissa OSA kort ber också gästerna att ange entrée de vill.

Instruktioner

1 Skriv det datum du vill att svaret från på toppen av OSA. En avslappnad sätt att begära ett svar är att skriva "Svara senast den 10 juni." Ett mer formellt sätt att begära ett svar är att uttala "till förmån för ditt svar begärs av den 10 juni." Om du accepterar inbjudan på löpande och inte har ett bestämt datum för svar, helt enkelt skriva "Tack för ditt snabba svar" på toppen av kortet.

2 Några rader nedanför datum tidsfristen skriva antingen "Name" eller "M" följt av en tom rad. Namn är mindre formella, medan "M" innebär att gästerna ska fylla i Mr Mrs eller lämplig hälsning.

3 Låt gäster berätta om de kommer att närvara vid bröllopet genom att inkludera en linje under namnet linjen. Gör en liten tom rad, sedan skriva "deltar" för en formell inbjudan eller "accepterar" för en mer avslappnad en. Skriv "kommer inte att delta" eller "nedgångar" bredvid acceptans och inkluderar en liten tom rad. Gästerna kommer att kontrollera linjen bredvid lämpligt alternativ.

4 Lägg en linje för menyval under accepterar / avböjer linje, om det är relevant. Om du har en buffé, använda denna linje så att gästerna kan låta du känner till något diet, till exempel om de är vegetarian eller allergisk mot något.

5 Stäng RSVP-kort med en avslappnad "Vi ser fram emot att träffa dig!" eller "Tack för att fira med oss!" om du skulle vilja. Om du orolig att gästerna kommer att försöka få fler människor än du har utrymme för, kan du lägga till "___ antal platser har reserverats i ditt namn" till botten av kortet.