Funky cornrow Styles

Funky cornrow Styles


Om en cornrow frisyr var inte modern och excentrisk nog, det finns faktiskt olika typer av cornrow stil som gör för en modern och funky frisyr. Till exempel kan du överväga att kombinera cornrow med en mohawk för en riktigt utåtriktad utseende eller ens försöka fläta håret i en funky design eller logotyp. Hursomhelst, se till att du har ditt hår flätat professionellt eftersom få rastaflätor gjort kan vara smärtsamt om du är i händerna på en amatör.

Cornrow Mohawk

Även om de är helt olika frisyrer, som kombinerar en Mohawk med en cornrow stil kan faktiskt producera en mycket strukturerad och retro-modernt utseende. Det finns två viktiga stilar: en rak mohawk med cornrow sidor eller en front-flätad mohawk. Nyckeln till den raka mohawk utseende blir stylist att fläta håret på ryggen och sidorna uppåt i den centrala linjen som delar huvudet vertikalt. Därifrån frisör bör samla och forma återstående håret i en Mohawk form; för en riktigt funky utseende du kanske överväga låtsas att du är tillbaka på 1970-talet och frizzing eller curling upp i håret på huvudet i en afro "disco" Mohawk. Den främre-flätade tuppkam, å andra sidan, är i huvudsak en lös-flätad cornrow. Uppnå utseendet genom att samla håret tätt runt nacken och sedan fläta håret uppåt och framåt över huvudet. Gör utseendet lite mer modern och okonventionella genom att klippa eller raka sidorna av huvudet till en låg grad.

Cornrow Logos

Cornrows behöver inte formas till raka linjer. Enligt den CoolMensHair hemsida "cornrow frisyrer kan variera från den strikt linjära, i parallella rader som börjar på framsidan av hårbotten och slutar vid halsen, till komplexa geometriska mönster, virvlar och kurvor. Även om det kan vara frestande att överväga mer stiliserade geometriska mönster som moderna, antika föremål upptäckts i Afrika visar geometriska mönster i cornrow frisyrer liksom. Dessa mönster kan vara allt från enkla korsande mönster till mer komplicerade och komplexa virvlar runt, cirklar och till och med dollartecken. Gör logotypen funkiga genom att experimentera med stjärnan former, noter ikoner, fredtecken eller specifika bokstäver och förkortningar. Du kan verkligen tänka utanför boxen genom flätning ordet "funky" i håret. Kom dock ihåg att ta hjälp av en skicklig cornrow stylist för mer komplexa konstruktioner.

Goddess Braids

En funky cornrow stil för kvinnor är "gudinnan flätor" stil. Utseendet innebär att få din stylist att infoga syntetiskt hår i rastaflätor som de blir flätade. Slutresultatet är ett tjockt huvud av cornrows som flätar bakåt till en bulle eller CHINJONG på baksidan av huvudet. Utseendet kan vara särskilt funky på grund av de färger som falska håret kan ta. Enligt Black Löshår hemsida, gudinna flätor "är mycket populär bland små flickor, eftersom de kan begära roliga färger i flätor som rosa eller lila bitar." Moderna kändisar som Ciara har varit kända för att styla sitt hår på detta sätt.