Min Mazda Luckan kan inte öppnas

Min Mazda Luckan kan inte öppnas


När vi tänker på betungande bil problem, viktiga frågor såsom motor och transmission kommer att tänka på. En fråga du kanske inte tänker på att det verkar trivialt är bildörr problem. Visst, är att fastställa en nyckel eller lås inte så dyrt som de flesta motorns arbete, men bördan är precis samma - du kan inte köra din bil. Lyckligtvis, felsökning av Mazdas dörr problem inte kräver någon avancerad kunskap. De främsta orsakerna till en icke-funktionell bildörren är nycklar, nyckelhål och gångjärn.

Instruktioner

1 Försök låsa sidoluckan passagerare eller bagageutrymmet med den nyckel som du använder på den icke-funktionella bildörren. Problemet är troligen en bruten nyckel om ingen av de andra dörrarna eller starta öppen. Prova en reservnyckel om du har en på handen. Den gamla nyckeln kan bäras ner och inte längre passar formen av nyckelhålet.

2 Värm din nyckel över en öppen eld om temperaturen är kallt ute. Frysning temperaturer kan leda till att låsmekanismen att frysa. En snabbtangent kommer att värma upp nyckelhålet och frigöra den.

3 Kontrollera om det finns någon skräp inuti dörrens nyckelhål. Detta kommer att hindra de nyckel från att vrida ordentligt. Det bästa sättet att lösa detta problem är att spraya mekanisk smörjmedel inuti nyckelhål. Detta kommer att spola ut skräp och smörja det inre arbetet.

4 Lås upp dörren och dra i handtaget. Om dörren öppnas en tum eller mindre innan frysning är låsspärren förmodligen fortfarande engagerad. Håll dörren så öppet som möjligt (du kan behöva en annan person att hålla dra i dörrhandtaget) och leta reda på spärren motsatt bildörren. Spärren kommer att exponeras medan dörren hålles öppen. Använd en skruvmejsel för att dra tillbaka spärren. Den bildörr ska nu öppnas, men du måste ta bilen till en mekaniker att ta reda på varför spärren inte kommer ur.