Enkel maskin projekt och Tinker Toys Idéer för 5th väghyvlar

Enkel maskin projekt och Tinker Toys Idéer för 5th väghyvlar


Den typiska studier för femte klass vetenskap inkluderar den vetenskapliga metoden och undersökning. Enkla maskiner - spaken, hjul och axel, remskiva, lutande plan, kil och skruv - ger många praktiska möjligheter att utöva den vetenskapliga metoden. Eftersom allt mekanisk börjar med åtminstone en av dessa sex enkla maskiner, studenter dra nytta av projekt som hjälper dem att förstå syftet med varje.

Skattjakt

Först hjälpa femte klass elever känna igen enkla maskiner som de använder varje dag. I grupp eller individuellt, instruera dem att gå på en skattjakt att hitta enkla maskiner i skolan. De kan också göra detta arbete hemma, men de bör ta tillbaka ett formulär som listar alla de enkla maskiner de hittar. Påminna dem inte att bortse från några möjligheter. Till exempel, kvalificerar en skateboard som ett hjul och en axel, liksom en pizza cutter. En glödlampa kan betraktas som en skruv.

fLIPPER~~POS=TRUNC

Eleverna kan göra en flipperspel med två enkla maskiner - en spak och ett lutande plan. Med användning av en skokartong lock, kan de fäster spolar eller delar av en äggkartong till toppen på en ände. När de vänds locket över, blir det ett lutande plan. En hävstång fäst i en nedre hörnet kommer att lansera marmor. Därefter måste de skapa en hinderbana för marmor. Eleverna kan experimentera med olika storlekar av lock, olika storlekar och material för spakar, och olika hinder kurser.

Katapult

Även den mest motvilliga unga forskare kunde njuta av att bygga en katapult. Utmana femte klass studenter att göra denna spak maskin med olika material. Eleverna ska undersöka mönster och skapa arbetsmodeller. Om möjligt, tillhandahålla material för att slutföra projekt i skolan, eller be dem att slutföra sina katapulter hemma. Har en katapult tävling för att se vilka projiceras längst. Diskutera de material som används, design och projektiler.

Tinker Toys

Enkel maskin projekt och Tinker Toys Idéer för 5th väghyvlar


Bortse inte Tinker Toys när man väljer material för enkla maskin projekt för femteklassare. Eleverna kan bygga flera enkla maskiner med en komplett Tinkertoy uppsättning eller bara delar av uppsättningen. Med hjulet och axelkomponenter, kan de bygga en Tinkertoy pariserhjul eller väderkvarn. Varje uppsättning innehåller också remskivor. Dessa kan göra flaggstänger, segel för en båt, kranar eller en rörlig klädstreck. Eleverna kan också göra en katapult. Efter att de behärskar grundläggande mönster, uppmuntra dem att expandera på vad de har lärt sig.