Hur man gör kallpressad olja

Hur man gör kallpressad olja


Kallpressad olja är gjord av många livsmedel, men i liten skala är det oftast från frön och nötter. Denna form av att uttrycka olja från livsmedel inte innebär användning av kemikalier. Istället oljorna utvinns genom att trycka på objektet mat vid en temperatur under 48,9 grader Celsius, i en expeller press. En expeller pressen är en skruv typ maskin som sätter press på objektet mat och olja sipprar ut. Denna process gör det möjligt för oljan att hålla fast subtila smaker som annars går förlorade vid högre temperaturer. Den kallpressad olja process kan åstadkommas hemma med en motordriven eller hand vev expeller press.

Instruktioner

En ren mat objekt du tänker som du kommer kallpressad olja. Ta bort eventuella beläggning eller skal kvar på frön eller nötter.

2 Kontrollera över rensade produkt för en andra titt. Det är viktigt att det inte finns någon frö eller mutter agnar, sand, smuts eller annat skräp. Vilken som helst av dessa poster kvar i blandningen kan absorbera dyrbara olja, orsakar extra slitage på pressen eller till och med skada stansningar.

3 Testa fukten i frön eller nötter. Olika livsmedel kräver en annan fukt procent. Använd en fukttestare för att bestämma fuktighetshalt. Solrosfrön kräver inte är högre än en 8,5 procent fukthalt, medan safflorfrön kan ha upp till 11 procents fukthalt, till exempel.

4 Värm frön eller nötter precis innan du är redo att trycka på. Värme hjälper utvinning av olja. Ställ ugnen inte högre än 48,9 grader Celsius. Placera fröna på en bakplåt och värm dem i ca 10 minuter.

5 Mata frön eller nötter i pressen. Om du har en motoriserad press, slå först på. Om du har en vev-stil press, börja veva som du matar in frön eller nötter.

6 Ta bort pressen gavel när du är klar med din säd eller nötter lager, eller om maskinen blir fullt. Låt all olja droppa genom hålen i ändlocket, innan du tar bort den för att ta ut presskakan. Detta är grunden utsäde eller nötter måltid.

7 Klargör kallpressad olja. Täck behållaren olja, med en bit av cheesecloth, och låt den vila i tre till fyra dagar i ett mörkt eller halvmörkt plats. Eventuellt skräp i oljan kommer att flyta till toppen. Ta bort det översta lagret av oljan.

8 Hetta upp oljan inte högre än 48,9 grader Celsius för att ta bort ytterligare skräp om oljan grumlig. Detta kommer att avdunsta några överblivna vatten och släcka eventuella överblivna bakterier. Använd en matlagning termometer för denna process.

9 Förvara kallpressad olja i en lufttät behållare, bort från ljus.