Hur man installerar en väggfäste för en Sony platt-tv

Hur man installerar en väggfäste för en Sony platt-tv


Platt-tv har en enorm överklagande, till stor del på grund av sin tunna profil. En stor försäljningsargument är din förmåga att hänga dem på väggen, tar bort behovet av skrymmande golvstativ och möbler. Liksom de flesta platta skärmar, Sony apparater arbetar på vad som är känt som VESA standard, vilket innebär att de allra flesta av platta skärmar har standardiserat bultmönster på baksidan av uppsättningarna. Detta möjliggör ett brett urval av leverantörer för att ge väggfästen. Ändå måste rätt verktyg användas, och hänsyn till vikt måste betalas.

Instruktioner

1 Bestäm vilken vägg uppsättningen ska monteras på. Använd en regeldetektor att lokalisera två dubbar, helst 16 inches på mitten.

2 Placera fästet som monteras på väggen på önskad höjd. Markera platser i lag bult monteringshål med en blyertspenna.

3 Använd en borr och 3/4-tums bit att borra hålen markerade i steg 2.

4 Sätt tillbaka väggfästet till läge, rikta borrhålen med eftersläpning bult monteringshål på konsolen.

5 Använd en hylsnyckel och lämplig storlek insats, dra åt skruvarna i reglarna. Säkerställa att brickorna är placerade på träskruvar innan de används. Inte för hårt.

6 I väggfäste hårdvara kit, lokalisera föreskrivna skruvarna för att montera väggfästet på baksidan av apparaten.

7 Placera TV-sida fäste på plats över monteringshålen. Använd lämplig skruvmejsel för att installera skruvar och brickor genom monteringsfästet.

8 Rekrytera en hjälpare för att hjälpa till att lyfta platt på väggfästet. De flesta konsoler tillåter nivå finjustering genom att justera små skruvar bakom panelen. Använd en nivå för att bekräfta noggrannhet. Konsultera fästet bruksanvisning för den specifika platsen justeringspunkter.

9 Göm trådar genom att köra dem genom väggen eller med kanalgjutning.