Hur man gör en ros från Drapery Fabric

Hur man gör en ros från Drapery Fabric


Du kan skapa vackra tyg rosor att accent dina fönster behandlingar eller förklädnad gardin tiebacks använder lätta till medeltunga draperier tyger, särskilt sammet, rena material och tyger med en satiny sheen.The rosor är så lätt att göra att du kanske vill att göra några extra att ordna i en vas eller sy på en soffa kudde att införliva dina fönster behandlings färger och texturer i resten av ditt rum inredning.

Instruktioner

1 Vik tyget på längden, sammanfogning sidorna av tyget som inte är avsedda att visas. Vanligtvis färger, mönster eller glans på sidorna av tyget som inte är avsedda att visas är mattare eller mindre tydlig, eller om det finns fler knutar och oegentligheter.

2 Skär en längd av tråd två gånger längden av den vikta vävremsan. Trä det genom nålen, därefter knyta en knut i änden.

3 Sy längs den råa kanten av den vikta längden av tyg, med början vid en ände. Använd en långdragna stygnet båda lagren av det vikta tyget med varje stygn. Fortsätt att sy tills du når den motsatta änden av längden av vikta tyget. Inte knut i slutet av tråden och klipp inte tråden.

4 Samla längden av vikta tyget genom att dra i nåländen av tråden samtidigt drar i tyget i ruffles längs längden av maskorna. Håll nåländen av tråden med ena handen; hålla tyget mellan tummen och pekfingret på den andra handen och drygt stygnen. Tryck sedan tyget bakåt mot början av sömmen samtidigt som man fortsätter att hålla tråden spänd. Fortsätt samla tyget tills det är en tredjedel till två tredjedelar sin ursprungliga längd. Håll rynkorna på plats genom att sy flera små stygn i slutet av uppsamlings maskor så att tyget inte glider tillbaka till sitt ursprungliga läge.

5 Fäll ner ett hörn av den vikta, ruggig tyg på en smala änden, sedan börja rulla tyget från detta syfte.

6 Sy det valsade tyget på plats på botten råa kanten av den vikta och ruggig bandet efter varje rotation. Sy tätt så att nedre delen av rosen är mycket smalare än den övre.

7 Tuck rå änden under när du når slutet av den ruggig tyg; sy råa kanter på plats med små stygn.