Hur man bygger en Redwood Arbor

Hur man bygger en Redwood Arbor


Redwood är uppskattad för sin varma röda färgen. Det är en stark trä; Det är dock benägna att splittras och riva när de används med höghastighetsverktyg, så när man arbetar med furu, handverktyg är att föredra. Att bygga en trädgård berså från furu är noga med att lägga till en attraktiv funktion på gården, och furu kommer att mörkna vid exponering för solljus. För att skydda redwood berså från vittring, krävs en bra mängd shellack eller lack.

Instruktioner

1 Skär 4-by-4 furu i fyra nio fot långa inlägg på bordet såg. Se till att kniven är mycket skarp; annars kommer det att riva furu. Nästa klippa 4-by-8 furu i två längder av 60 inches för arbor balkar. Och förbereda 2-by-4s i fyra längder som mäter 60 inches för takbjälkar i bersån.

2 Kör insatserna i marken i en 36-tums fyrkant i den position du vill installera bersån. Använd Stolphål grävare för att gräva ett hål vid varje punkt 14 inches bred och 24 inches djupt.

3 Blanda upp ett parti av snabbtorkande cement i skottkärran, följa instruktionerna från cementtillverkaren. Fyll två inches av ett hål med cement, då har din hjälpare hålla ett inlägg upprätt i mitten av hålet, medan du kontrollera att tjänsten är på sann vertikal med nivån. Använda spaden för att fylla hålet till toppen med cementen och har hjälpare hålla den under 10 minuter i läge, varefter cementen borde ha som tillräckligt för att hålla inlägget upprätt. Upprepa med återstående tjänsterna och hål. Låt härda över natten.

4 Trimma toppen av varje inlägg så att varje är exakt samma höjd. Använd handsåg att göra detta, medan din hjälpare håller stegen, kontrollera med den nivå för att säkerställa att tjänsterna är alla ens.

5 Markera en linje 8 inches från toppen av varje inlägg, på den yttre sidan. Använd handsåg att skära en 3-tums djup horisontell linje vid varje punkt. Mät i 3 inches från toppen av stolparna och skär en nedåtgående linje som möter upp med den horisontella linjen, skapa ett hölje som Arbor trålarna kommer att sitta i.

6 Placera de två strålarna platt på arbetsytan. Mäta i 12 inches från endera änden av balkarna och markera en linje. Markera en annan linje 4 inches i från 12-tums varumärken. Duka att såga en tum djup och gör ett snitt varje 1/4 tum mellan raderna, och använd sedan mejseln att avlägsna träavfall. Du kommer att vara kvar med två 4-tums-by-1-tums höljen, 12 tum i från slutet av varje balk.

7 Skala stege och få din hjälpare att missa den första strålen. Montera balkens höljen över huset på posten. Höljet kommer para ihop så att balken är i jämnhöjd med bredden av stolparna. Bolt ned balkarna med 2-tums skruvar, två per bostad.

8 Placera takstolarna sida vid sida på arbetsytan, slutar flush. Klämma dem alla tillsammans. Mät i 12 inches från varje ände och markera en linje, sedan markera en andra rad 4 inches längre in. Klipp och mejsel mellan raderna som du gjorde för att göra husen på balkarna.

9 Klättra upp för stegen igen och position två takbjälkar över balkarna, 12 inches in från vardera änden. Utrymme de återstående takstolarna jämnt över balkarna och fäst sedan med 5-tums spik.

10 Paint på en beläggning av shellack, då låt torka. Sand över schellack med fint slippapper och sedan använda en annan päls. Upprepa ytterligare två gånger så det finns fyra skikt av shellack på redwood berså.