Det bästa takkonstruktion för en liten stuga

Det bästa takkonstruktion för en liten stuga


Använd taket utrymmet i en liten stuga för att öka livsrum eller lagring. Genom att taket mer skarpt sluttande, till exempel, kan du valv taket utrymme på ett avgörande sätt för hela interiören. Tänk på att flera taklinjer och takkupor är mer arbetsintensiv. Det är lättare att hålla sig till en budget om ett tak form är ganska enkel och okomplicerad.

Gå till A-frame Flexibilitet

Den grundläggande A-ramkonstruktion ger stora möjligheter. Till exempel, om du installerar ett skarpt sluttande tak, kan du lägga till ett sovloft i en liten stuga. Raising tak de första våningen för att bilda fack tak är ett annat alternativ om vindsutrymmet är generöst. Tänk dig en 45-graders pitch för varje vinkel av A-ramen för att ge tillräckligt utrymme för vinden lagringsutrymme. En brantare stigning, naturligtvis, ger mer höjd att stå upp på vinden, om vinden kommer att ha faktiska golv.

Tillåta Betydande Överhäng

Ge taket generösa överhäng. Sprider vatten borta från de yttre sidoväggarna och fundament är viktigt, så att inte snåla på bredden på överhäng. Om du bestämmer dig för att bygga vidare på ett tillägg, är det lättare att binda in takyta som sträcker sig bortom yttre sidoväggar något. Ge ingen överhäng bredd alls inbjuder regn skador på kabinväggarna och ger noll utrymme för rännor. Utan rännor, vatten kasta bort taket så småningom kommer att urholka grunden.

Installera Dormer Windows som ett alternativ

Takkupor lägga massor av charm, om du vill ha mer vind ljus. Om du planerar att bygga en sovloft eller litet sovrum på vinden, är det viktigt att ha fönster som takkupor kan ge. Du kommer att behöva fönster för mer ljus och luft under varma dagar, men du kommer också att behöva fönster för extra skydd i händelse av brand. har alltid en utrymningsväg i vinden, ifall brand skulle bryta ut. Glöm inte att lägga ett stort fönster i ena änden av vinden, med en andra våningen däck, är också en bra idé i händelse av en nödsituation.

Titta på ekonomisk synvinkel

Undvika en plan eller snål tak. Om din budget är stram, inte frestas att bygga en platt tak. Det kommer så småningom att läcka, och det kan skada andrahandsvärdet på din stuga. En något tippade sluttande tak från framsidan till baksidan kan fungera på en mycket billig konstruktion byggd enbart för eget bruk. Men för en stuga du planerar att så småningom sälja eller så kan du refinansiera, bygga en väl utformad A-formade taket. Själva formen och material av taket bestämma en hel del om den övergripande utformningen av varje hus.

Go for Metal Om du bränner Wood

Överväga en metall som täcker på någon rufftaket. En stål tak med en 50-års garanti är idealisk. Om kabinen har en braskamin, är ett plåttak alltid det bästa alternativet. Gnistor från skorstenen kan enkelt fånga löv på eld som har bosatt sig på taket. Om det finns en gas-log öppen spis och inga träd nära till stugan, kan du installera asfalt bältros. Cedar skakningar är ett alternativ, också, men de tenderar att stödja mögel och mosstillväxt inom en kort tidsperiod.