Hur man skriver onomatopoeia dikter

Hur man skriver onomatopoeia dikter


Poesi kan vara en av de mest kreativa former av personligt uttryck. Innanför linjerna och verser i en dikt, kan du förmedla en mängd olika tankar och känslor. De typer eller stilar av poesi du kan skriva är många. Ett koncept som ofta används i poesi är onomatopoeia. En form av ordlekar som använder ord för att beskriva ljud, kan onomatopoetiska användas för att fördjupa någon poetisk komposition.

Instruktioner

1 Välj ett tema och ton för din dikt. Bestäm ämnet för dikt, till exempel om det kommer att vara humoristisk eller allvarlig eller avsedd för ungdomar eller vuxna. Fatta dessa beslut innan du börjar skriva någon dikt.

2 Välj en stil av poesi för din dikt. Onomatopoeia kan vara lämplig för användning i många stilar av poesi. Några exempel är limerick, sonetten eller fri vers. Stilen du väljer avgör rim eller rytmen i din dikt. Användningen av onomatopoeia speglar typer av ord du använder i dikten.

3 Skriv ner så många ord som du kan komma på som är onomatopoeic. För att förtydliga igen, är en onomatopoeia ett ord som används för att beskriva ett ljud. Till exempel kan ordet ringen användas för att beskriva ljud hörs när en klocka eller en telefon ringer. Oavsett om du tror att ordet kan användas i din dikt, skriv ner det i alla fall; kan du finna dig i behov av inspiration när du börjar skriva.

4 Börja skriva din dikt. Som du skriver, bestämmer hur ofta du vill använda en av dina onomatopoeia ord. Många finns alternativ. Du kan ställa upp ett mål att helt enkelt inkludera så många som möjligt, eller så kan du placera din onomatopoeia strategiskt, till exempel, i varannan rad eller i slutet av varje vers.

5 Granska din dikt och göra ändringar. Dubbelkolla om de ord du väljer är sanna onomatopoeia ord. Vissa ord har mer än en betydelse, som ordet "ring". Om den används för att beskriva ljudet av en klocka, är "ring" ett onomatopoetiskt uttryck. Men om ordet ringen används för att beskriva ett smycke, är det inte onomatopoeia. I samband med översynen, också se till att din stavning är korrekt. Vissa onomatopoeia ord har bestämda stavningar, som ordet ringen. Andra har många, ibland icke traditionella stavning, som ordet "buzz", som också kan skrivas som "bzzzz."