Hur man installerar en runda Flex Duct Supply

Hur man installerar en runda Flex Duct Supply


Använda flex kanal är mycket lättare och installerar en mycket snabbare än metallkanal. Det är den vanligaste typen av kanal installerad. Flex kanal kan installeras av en husägare och en avsevärd summa pengar kan sparas, men flexkanalen måste vara korrekt installerat, eller luftflödet kan hamna är långt mindre än det borde, ger högre driftskostnader och en kortare enhet liv .

Instruktioner

1 Skär ett hål i tillförselkammaren med hjälp av metall snips.The tilluftskammaren är en box monterad på utbudssidan av fläkten för att ansluta tillförselledningen körs. Gör hålet storleken av utgångs krage för tillförselledningen. Botten av utgångs kragen är dove tailed. Böj varannan flik från kragen, lämnar varannan flik straight.Slide flikar änden i hålet i plenum. Nå inuti kragen och böja raka flikarna över för att säkra kragen till plenum. Kör fyra metall skruvar runt kragen, genom flikarna. Täta runt kragen med silvertejp.

2 Montera förminsknings på sidobenen av tees genom att trycka in en reducering på, och kör en metallskruv på varje sida av reducering. Täta med silvertejp. Tees kommer att installeras i tillförselledningen och tillförselgrenkanalerna kommer att installeras på förminsknings på sidan av tees.

3 Skär utbudet flex kanal till den exakta längden från utgångs kragen tee, med sax för omslaget och isolering, och avbitare att klippa tråden. Sträck kanalen helt. Dra isolerings tillbaka och skjut kanalen på start kragen. Wrap tejp runt för att hålla och försegla kanalen, sedan lägga en kanal remmen runt det, och dra åt med en rem pistol. Dra inte åt, eftersom bandet går sönder. Dra isoleringen ner och sätta en annan kanal rem runt den.

4 Använd samma procedur för att ansluta kanalen till tee, och kör tillförselledningen från tee till tee, med den slutliga tee är den slutliga grenkanalen. Om kanal är upphängd, stödja kanalen arbete varje fem fot med en upphängningsrem. Installerar grenkanalerna till de tees och registren är samma förfarande som installerar tillförselkanalen.

5 Se till att alla kanal linjer dras tätt utan självrisk och eventuella kurvorna gradvis för att undvika veck. Detta säkerställer maximalt luftflöde och effektivitet.