En täckt vagn Projekt för ett barn att göra

En täckt vagn Projekt för ett barn att göra


Tidiga amerikanska pionjärer används täckta vagnar för allt från en kort resa mellan städerna till den farliga åtta månaders resa många familjer tog att erövra väst. Bilden av en täckt vagn, även känd som en prärievagn eller prärie skonare, målar snabbt upp bilder av vad livet skulle ha varit som för dessa tidiga bosättare. Barn lära sig om livsstil amerikanska pionjärer kan dra nytta av praktisk erfarenhet av att skapa en liten kopia av de täckta vagnar, som gav både transport och skydd för dessa resenärer. Att sätta ihop en täckt vagn projektet ger ett kraftfullt visuellt ackompanjemang till lektionen och erbjuder ett visuellt hjälpmedel för dem som har svårt att föreställa sig resor i något annat än en bekväm bil.

Instruktioner

1 Ta bort locket från en skokartong. Spåra varje sida av lådan på ett ark brun konstruktion papper med en penna. Klipp ut papperet för att passa lådan, och limma varje bit på med hantverk lim.

2 Skär två remsor av kraftigare papper, ungefär en tum bred, med längden på lådan.

3 Böj fyra piprensare i "U" former. De bör vara tillräckligt bred för ändarna av pipe städare att röra motsatta sidor av skokartong. De piprensare kommer att ge stöd för vagnen omslag. Om rutan är för bred för en enda piprensare att spänna, sedan vrida två piprensare tillsammans i ena änden för att göra en längre bit.

4 Placera skokartong på sin sida. Placera en ände av varje piprensare längs botten insidan kanten på skokartong. Placera en tung prick av hantverk lim under och ovanpå piprensare. Lägg en av remsor av papper skära i steg två på toppen av piprensare slutar för att hålla dem på plats och förhindra limmet från att droppa.

5 Låt de limmade pipe städare torka under 10 till 15 minuter. När limmet är torrt, vrid lådan och upprepa steg fyra på den motsatta sidan. De pipe städare bör limmas till punkter direkt mittemot varandra.

6 Arch ett vitt papper över toppen av den täckta vagnsramen. Limma ändarna av papperet till den yttre kanten av skokartong.

7 Skär fyra cirklar av en bit kartong för vagnen hjul. Locket från skokartong kan ge den kartong för detta steg.

8 Rita ekrarna på vagnshjulen med kritor. Peta ett hål i mitten av varje hjul med en sax. Om små barn gör detta hantverk, då en vuxen kan behöva hjälpa till med dessa hål.

9 Peta en träpinne rod genom två av hjulen. Säkra träpinne rod till botten av lådan med maskeringstejp. Upprepa för de andra två hjulen.