Hur hitta en elektrisk kortslutning i en RV

Hur hitta en elektrisk kortslutning i en RV


Kortslutningar sträcker sig från direkta shorts som blåser säkringen omedelbart till hög motståndstyper som tar flera minuter att blåsa säkringen till "Phantom belastningar" som aldrig blåser säkringen, men kan tömma din RV batterier inom några dagar. Även en 12-volts elektrisk kortslutning i din RV kan vara svårfångade, en systematisk metod för att hitta och eliminera eventuella oroshärdar, en i taget, sätter detta reparation inom räckhåll för den typiska RV ägare.

Instruktioner

1 Ta bort säkringen från en krets som blåser direkt.

2 Fäst manliga spade AWG kopplar till ändarna av summer trådändar, så att du kan ansluta summern i säkringsuttag.

3 Sätt den manliga spade AWG kopplar in säkringen uttag och lyssna efter summern. Om du använder en piezo summer och hör inget ljud, vända polariteten av trådarna och du ska höra summern. Låt summern; Detta kommer att låta dig veta när du hittar kort.

4 Identifiera alla apparater och lampor att denna krets befogenheter, och koppla bort dem en efter en. Om summern stängs, så har du hittat den apparat som har kortslutning i det.

5 Ta bort den manliga spade AWG kopplar från säkringspluggen och koppla in en ny säkring.

1 Kläm fast amperemeter till den positiva (+) polen på RV batteri.

2 Identifiera apparaterna denna krets befogenheter. Se till att alla apparater är avstängda.

3 Kontrollera amp rating varje apparat, och skriva ner på ett papper.

4 Slå på den första apparaten och kontrollera amperemätaren för att se hur många ampere det använder. Kontrollera apparatens amp rating listan för att se om det är nära till de listade belopp.

5 Fortsätt att kontrollera varje apparat. Om du ser en som drar flera ampere än det är klassade för, har du hittat den apparat som sakta blåser säkringen.

1 Kläm fast amperemeter till batteriets positiva (+) batterikabeln. Detta kommer att visa dig hur mycket ström (ampere) RV är dränering från batteriet.

2 Ställ in amperemeter till "mA" skala.

3 Ta bort säkringarna. För att isolera vilken krets som orsakar den långsamma elektriska läcka, ta bort varje säkring, en i taget, samtidigt som du kontrollerar amperemeter. När du ser amperemätaren läsa minskning, eller gå ner till noll milliampere, notera vilken säkring orsakade detta. Om strömförbrukning minskat, men inte gå ner till noll, lämna säkringen ut och fortsätta att ta bort de andra säkringarna en i taget tills strömförbrukning är på noll.

4 Kontrollera kretsen. När du har hittat den specifika kretsen som tömmer batteriet, avgöra vilka apparater eller lampor är på denna krets. Anslut säkringen tillbaka och koppla varje apparat i denna krets, en i taget. Titta på amperemätaren varje gång du kopplar en apparat från kretsen, tills du hittar strömförbrukning. Vanliga fantom laster inkluderar: · Elektronisk kylskåp krets · Kolmonoxid detektor · gasdetektor LP · TV och stereo minnen · Upplyst omkopplare · Klockor · Fläktar kvar på · Cykling vattenpump · Antennförstärkare · Automatisk skåp lampor kvar på · spänningsomvandlare · Inverter · elektronisk termostat

1 Koppla bort alla strömkällor och koppla bort alla apparater och lampor på den kortslutna kretsen.

2 Ta bort säkringen från den kortslutna kretsen. Anslut en manlig spade AWG koppla in lastsidan av säkringspluggen (dvs tråden som går till apparater och lampor). Anslut ohmmeter till spade kontakten och till en jordkälla såsom ramen eller plåt av din RV. Om kretsen är fortfarande sluten, kommer mätaren registrera kontinuitet --- nålen kommer att gå till noll.

3 Trace där kabeln från säkringen går. Följa kabeln vävstolen och se om det finns någon mekanisk skada på trådarna. Leta efter skruvar som penetrerar kabelstrumpa, vassa metallkanter som kan skära trådarna, komprimerade ledningar i kläm mellan två plattor, och lösa trådar. Se till att alla kablar är säkert, för att hindra dem från att skadas på väg vibrationer.

4 Skala isoleringstejp av tråd vävstolen och hitta färgkodade tråd som kommer från den defekta säkringen.

5 Skär den felaktiga kabeln med en avbitartång. Använd Avisoleringstänger att band 1/4-tums av isolering från varje ände av tråden du bara klippa och använd tråd crimpers för att ansluta en manlig och kvinnlig AWG koppling. Skriv ner placeringen av snittet du gjort på tråden.

6 Kontrollera ohmmeter att se om nålen återgår till oändligheten. Om det är fortfarande på noll, kort är mellan snittet och säkringen. Om nålen går mot oändligheten när du skär tråd, är den korta längre fram. Anslut och tejpa AWG koppla.

7 Fortsätt att skära kortslutna kretstråden varje par fötter, skriv ner platsen, och pressa kopplar på tråden. När ohmmetern stannar på noll när du klippa tråd, har du hittat den del av kabeln med kortslutning (dvs sträckan mellan din sista snittet och den tidigare snittet).