Hur man fångar & Grill Spiny hummer

Hur man fångar & Grill Spiny hummer


Languster är mycket eftertraktade av dykare och sportfiskare i Mexikanska golfen, i Västindien och längs den kaliforniska kusten. Fånga dem utan användning av en hummer pott innebär en viss list. Languster krypa framåt mycket långsamt, men kan driva sig bakåt i hög hastighet. Vetskap om detta är nyckeln till att fånga en hummer, så att du kan dra nytta av den varelse naturliga reaktioner. Försök inte att fånga hummer om du inte är en säker simmare och väl upplevs som en snorkeller eller dykare.

Instruktioner

1 Kontrollera lokala lagar om taggiga-hummer tillstånd, väska gränser och storleksbegränsningar. Till exempel i Kalifornien du behöver en languster rapport kort, £ 5,40 i 2010, och en saltvatten fiskekort. En £ 1,30 hummer tillstånd krävs i Florida tillsammans med en fiskelicens i 2010.

2 Ta en båt ut till ett korallrev. Stadgan en fiske eller dykbåt eller gå med vänner. Gå inte ensam. Languster dölja under stenar och sprickor runt rev. Fråga lokala dykare eller fiskare för tips på bra lägen. Anges ett dyk flagga när du når ditt varumärke.

3 Ställ in din dykutrustning eller snorkel och mask. Dykning kan du stanna längre under vattnet och är en i allmänhet lättare alternativ. Snorkling innebär att du måste besöka vattendjupet är mindre än 6 fot djup och kunna hålla andan under korta perioder. Ta din hummer nät och lång "kittlande stick" i vattnet.

4 Leta efter antenner sticker ut från under stenar, en giveaway tecken på att en hummer är närvarande. Långsamt närmar rock, gör inga plötsliga rörelser. Skjut din kittlande pinne bakom hummer, vilket kan göra att gå framåt ut ur hålet.

5 Sänk nät bakom hummer när den har lämnat den klippiga skydd. Använd kittlande pinne att försiktigt trycka hummer huvud. Det bör skjuta bakåt, helst i nätet. Säkra nätet och återvända till ytan.

6 Håll hummer med starka handskar som skydd mot sina vassa taggar. Mät hummer. Se till att den är inom storleksgränser som fastställts av lokala fiskelagstiftning.

7 Förbered levande hummer genom att säkra frambenen med gummiband. Håll hummer stadigt mot en skärbräda med svansen ringlad ut platt. Placera en 10-tums kockkniv tum bortom ögonen mot hummer rygg med spetsen vänd hummer huvud. Tryck ordentligt och skär rent ner hela främre delen av hummer.

8 Ta svansen och halvera ner i mitten med kniven. Pensla med vitlökssmör och citronsaft, eller valda marinad. Värm upp grillen och olja metallen. Koka hummer köttsidan nedåt på medelvärme för fyra till fem minuter. Vänd och koka ytterligare några minuter tills rosa och fast.