Hur man tar bort torkat blod fläckar från en madrass

Hur man tar bort torkat blod fläckar från en madrass


Blodfläckar på din madrass kan hända när du vaknar på morgonen bara för att upptäcka att du har din menstruation under natten. Även om det är idealiskt för att ta bort blodfläckar från madrassen medan de fortfarande är våt, är det inte alltid en möjlighet. Ta bort torkade blodfläckar kan kräva mer ansträngning, men det är inte omöjligt.

Instruktioner

1 Fukta en svamp med kallt vatten och pressa ut fukt. Blot torkat blod fläck på madrass att lägga lite fukt tillbaka in fläcken. Fukta blodfläck utan att mätta madrassen så rengöringsmedel och fläckborttagningsmedel är mer effektiv.

2 Kombinera 1/2 kopp majsstärkelse, 1 msk bordsalt och 1/4 kopp väteperoxid i en skål. Rör blandningen väl med en sked för att skapa en pasta.

3 Jämna peroxid klistra över den fuktade blod fläck på madrass med baksidan av sked. Låt peroxid pastan på blodiga madrassen tills det är helt torrt. De torra ingredienserna och väteperoxid arbetar tillsammans för att lossa och lyfta torkat blod fläck.

4 Borsta torkade peroxid klistra av madrassen med hjälp av en hand kvast och damm pan. Tillämpa en annan portion pasta till eventuella kvarvarande blod fläck på en madrass, upprepa steg 3 och 4 tills du har tagit bort så mycket av fläcken som möjligt.

5 Blanda 1 msk hushåll ammoniak med en kopp kallt vatten i en skål. Doppa en ren trasa i ammoniaklösningen, sedan pressa fukt ut. Badda ammoniak fuktig trasa på återstående blod fläck på en madrass, som arbetar från yttre delen av fläcken i mitten.

6 Pat madrassen torr med en ren, torr trasa. Låt madrassen lufttorka helt innan ett lakan över madrassen.