Hur man Sy på en kvinnas Graduation Gown Collar

Hur man Sy på en kvinnas Graduation Gown Collar


De flesta examen klänningar tillverkas i "lager" storlekar och ibland kragen inte drapera eller ligga ordentligt runt halsen. Däremot kan kragen vara snyggt och lätt sys till klänning för att säkerställa att den klänning bär väl, och för att förhindra att examen från att pausa - särskilt under fotograferingen - att få henne krage straightented.

Instruktioner

1 Få examen att prova på klänning. Knappen eller knäppa på plats befintliga kragen klänning och ta del av ojämn eller utstående områden som håller kragen från liggande.

2 Använd fina tunna stift, som siden stift, till stift de områden som behöver uppmärksammas. Har henne ta av klänning med kragen fortfarande fäst med stiften.

3 Trä en medellängd, tunn synål, gjord för att använda med silkestråd. Använd en tråd som nästan matchar färgen på kragen. Använd enda gäng stället för en dubbel tråd som skulle kunna göra sömmen alltför spänd och orsaka kragen att fortsätta att visa veck efter att den sytts det på klänning.

4 Sy kragen till klänning från insidan av plagget så att stygnen inte syns framifrån eller ovanpå kragen. Starta i slutet av kragen och sy hela vägen till slutet, så att det färdiga arbetet ser ut som en kontinuerlig prydlig rad av slipstitches. Gör minsta möjliga fördjupningar i klänning och krage för att undvika att skada plagget eller skapa en körning i tyget av kragen eller klänning.

5 Använd en "slip stitch" Teknik genom att sätta in den gängade nålen in i kragen och kappa, sedan föra tillbaka nålen genom toppen av kragen, kretsande under tråden för att bilda en slinga och fortsätta på att göra nästa stygn.

6 Gör stygnen inte mer än tre fjärdedelar av en tum lång tid att skapa sömmar som kommer att lösa det veckning problem.

7 få henne att prova på klänning igen för att kontrollera att kragen passar ordentligt göra justeringar om det behövs genom att ta bort stygn och Sy om områden som kräver justeringar.

8 Järn kragen med hjälp av en mycket lätt värmeläge för att inte bränna eller scorch tyget. Undvik att stryka ett veck på kragen. Tillåta kragen för att bilda en "naturlig" veck genom att helt enkelt låta den drapera sig över kragen. Häng upp klänning i en garderob för att stabilisera kragen som förberedelse för att bära.