Hur man bygger trottoarer med betong eller asfaltläggare

Hur man bygger trottoarer med betong eller asfaltläggare


Den svåraste delen av att bygga en trottoar är att välja basmaterialet och vägen för gångväg. Konstruera vägen är en enkel sak att gräva ut området, om ett subskikt av grus eller sand, och hälla cement eller lägga ut gatstenar. Den enda avvikelsen mellan en asfaltläggare gångväg och en cement gångväg är att cement gångväg kräver användning av konkreta former, som är 2-tums-by-4-tums skivor sträckte sig längs kanterna för att hålla cementen på plats medan det härdar.

Instruktioner

1 Markera område för gångväg med märkfärg.

2 gräva ut området till ett djup som är lika med gatstenar plus 3 inches, eller 6 inches för betong. Komprimera marken med en hand sabotage, en lång metall stolpe med en tung, platt bas och två handtag på sidan, eller en mekanisk manipulering, som finns att hyra från de flesta järnaffärer.

3 Häll en 1-tums lager av krossad grus för asfaltläggare installation eller en 2-tums lager för betong installation. Kompakt grus med sabotage. Kontrollera nivån på grus för att se till att det planat sida till sida och framåt eller bakåt. Upprepa med en 2-tums lager av betong sand om du installerar gatstenar.

4 Om du hälla betong, uppföra en konkret form genom att lägga 2-av-4-tums skivor mot innerkanterna i området med 4-tums sida vertikalt. Ansluta ändarna på virket genom att hamra 3-tums spik genom toppen av en stråle i en vinkel in i den andra strålen. Hammare trä jordspett varje 2 fot längs de yttre kanterna av skivorna. Nail marken insatserna till styrelserna för stabilitet.

5 Blanda och häll cement i trä bildar tills former är halvfullt. Låg stålarmeringsjärn på toppen av cement i ett gallermönster för ökad stabilitet hos cementen. Fylla återstoden av formen med cement. Smidig början av cementet över med en flottör. Låt ytan vattnet avdunstar och avsluta ytan med en murslev för en slät yta, eller dra en push kvast lätt över för en halkresistent yta.

6 Lägg ut gatstenar direkt ovanpå cement sand du sprider i steg 3. Dra varje utläggare på plats och knacka den platt med en gummiklubba. Kontrollera nivån på gatstenar som du installerar var och en. Sträcka en plast gräns längs kanterna på läggaren gångväg och hamra metall stakes i marken genom hålen i plasten gränsen för att hålla gatstenar på plats.

7 Sweep betong sand över asfaltläggare gångväg med en push kvast, helt fylla alla mellanrummen mellan dem, för att avsluta läggaren gångväg. Dra punkten av glättaren över bredden av cement gångväg medan den fortfarande är våt för att skapa en spårförsedd kanal var 36 inches.