Hur Mulch Made From gummidäck?

Hur Mulch Made From gummidäck?


Användningen av återvunnet gummi däck kompost är utbredd i kommersiella platser, inklusive lekplatser, skolor och vägprojekt. Detta mulching material får beröm för sin hållbarhet, insektsresistens och flexibilitet. Dessutom är mycket mindre än organiskt material på lång sikt kostnaderna för återvunnet gummi kompostmaterial. Göra kompost från gummidäck innebär ett antal steg från råvara till färdig produkt.

material

Begagnade däck är den enda ingrediensen i återvunnet gummi kompostmaterial. Vissa däcktyper är bättre för kompost produktion än andra. De tre bästa typer av däck för återvinning, enligt Naturvårdsverket, bland annat: lastbilsdäck mäter från 20 till 24,5 inches i diameter, off-road däck som mäter från 25 till 51 inches och solid, och industridäck mäter 8-16 inches i diameter.

metall strippning

Däck passerar genom en maskin som avverkar sidoväggarna av. Dessa bitar innehåller metall som inte är användbar i kompost. En del av denna metall återvinner igen i olika användbara produkter.

fragmentering

Hur Mulch Made From gummidäck?


En dokumentförstörare med vassa knivar skär däcken i små bitar. ytterligare filter storlek bitar enligt kundens önskemål.

Rengöring

Däck bitar passerar genom flera rengörings skärmar inklusive en tung vakuumapparat för att se till att avskaffa all polyester.

Målning

Strimlade gummibitar får en beläggning av ton-giftig färg i en regnbåge av färger. Återvunnet däck kompost är säckar och redo för lekplatsen.