Spel som barnen spelade på 60-talet

Spel som barnen spelade på 60-talet


Barn som växer upp på 1960-talet inte har tillgång till en hel del tv, utom lördag morgon tecknad film och speciella serier som "Walt Disney underbara värld av färg" på söndagskvällar. Medan tv genomgick många förändringar under årtiondet, för det mesta barn tillbringade sin tid med att spela spel med andra barn, hemma, på lekplatsen eller ner på gatan. Så länge alla var hemma vid tidpunkten gatubelysning ersatte kan barnen leka i stort sett allt de ville någonstans de ville.

bords~~POS=TRUNC

Inomhus spel var ett medel för underhållning för barn under 1960-talet. Även spela utanför ansågs vara den bästa för barnen, var det inte alltid möjligt. Dåligt väder och sjukdom kan hålla ett barn inomhus, även på en lördag. Om så är fallet, skulle spel som Monopol, Scrabble, liv, drag och schack föras till köksbordet från spelet garderoben. Ibland bara barnen skulle spela, men ofta hela familjen anslöt sig, med mamma och pappa på väg upp en improviserad familj spel kväll. Kortspel, inklusive gin rummy, gammal fröken, fisk och krig var också ofta en del av spelet mix under 1960-talet.

Inomhuslekar

Ibland var det inte möjligt för barnen att gå ut för att spela, men de hade för mycket energi att bara sitta vid bordet och spela lugna spel. I tider som att barnen spelade ofta spel som tillåts för mer rörelse, såsom "jag spionera" och nyerövrade. En aktiv part eller grupp spel som kom under andra halvan av decenniet var Twister, som fortsätter att vara populär långt in på 21-talet.

lekplats Spel

På lekplatsen på rasten, barn sprang runt och sysselsatt sig på många olika sätt. Även om det fanns några organiserade aktiviteter, för det mesta barnen räknat saker ut på egen hand. Vuxna stod att hjälpa till att lösa några allvarliga problem, men barnen själva bestämde vad de ville göra. Barn uppradade att ta sina varv på sådana lekplats spel som foursquare, baseball, tetherball och sparka bollen.

Utomhus spel

Hemma efter skolan och på helgerna, grannskapet barnen ofta organiserade informella spel av baseboll eller sparka boll med de andra barnen. Många andra grupp spel var populära också, såsom röd rover, tagg, kick-the-burken och Hide-and-seek. Barnen skulle spela dessa spel lång förbi mörkt på varma sommarkvällar, kör och spelar tills föräldrar slutligen kallade dem för natten.