DIY: trä Gun Racks

DIY: trä Gun Racks


Vapenägare och pistol samlare vet att en av de viktigaste frågorna när det gäller att upprätthålla vapen är korrekt och säker förvaring. Med en pistol eller gevär rack är inte en lyx reserverad endast för samlare, är det en nödvändighet för varje skjutvapen ägare. En pistol rack håller vapen i en plats och hindrar dem från att falla, tippar och oavsiktligt urladdning och skada dig och andra. Därför, för att vara säkra och ansvarsfulla, måste du hålla din pistol i en fast, praktisk och kvalitet pistol rack.

Instruktioner

1 Skär en-av-6-tums ombord för de två sidorna av pistol rack. Använda en cirkelsåg och se till att båda sidor är exakt samma storlek. Höjden av sidorna är faktiskt höjden på hela stället och det beror på dina inställningar. Till exempel, för tre pistoler, behöver höjden vara ca 24 inches.

2 Skär ytterligare 1-av-6-tums ombord, denna gång för den nedersta hyllan. Längden på denna styrelse kommer faktiskt vara längden av vapnet rack själv. För de flesta vapen, kommer standardmåttet på 22 1/2 inches göra fint. Använd en cirkelsåg och skär lövträ en-av-6 styrelsen till önskad storlek. Om du vill kan du göra två av dessa styrelser, då kommer du att ha två hyllor och mer lagringsutrymme för pistol tillbehör.

3 Skär smal, 1-by-2-tums ombord till samma längd som den en-för-6 nedersta hyllan. Denna smala styrelse kommer att fungera som en översta hyllan för din pistol rack. Om du vill kan du lägga till två av dessa små hyllor i stället för en. Återigen, använd en cirkelsåg att skära i rätt dimension, efter att du noggrant mätt och märkt det.

4 Montera pistol rack nu att alla delar skärs i storlek. Torr passar racket för att se om allt är rätt storlek och form. Behandla alla kanter och sidor med sandpapper för att avsluta träelement.

5 Forma sida i den slutliga formen av en pistol hållare. Notera att utformningen varierar men den grundläggande punkten är att göra en tum djupa slitsarna som är minst 5 inches bort från varandra. Se också till spåren och åsarna som delar spåren som runda och kurviga som möjligt. Detta kommer att göra att placera och ta pistolen smidig och enkel. För tre pistoler, gör tre luckor, med hjälp av en bandsåg, särskilt om du vill uppnå subtila kurvor. Använd fint sandpapper för att behandla och släta ytan av sidorna, sina spår och åsar. Kom ihåg att de två sidorna av pistol rack är inte symmetriska: spåren på ena sidan måste vara en tum högre. På så sätt kommer vapnen vara nivå när de visas och vilade i spåren.

6 Montera din pistol rack och fästa alla delar med skruvar. Först markera platserna för skruvarna och sedan använda en mindre bit borrspets och en borrmaskin för att göra hål. Efter alla hål har borrats, helt enkelt konstruera pistol rack, men se till att dra åt varje skruv med en skruvmejsel.

7 Montera baksidan om du vill ha en, på baksidan av din pistol rack. Skär plywood eller annan tunn styrelse ditt val med en såg och fästa den med spikar på baksidan av racket.

8 Avsluta pistol rack genom att applicera ett skikt av trä primer och sedan ett par lager av trä färg. Använd en naturlig, mjuk och bred pensel för denna uppgift. Beroende på vilken stil du vill att pistolen rack vara, använda naturliga eller ljusa färger och en hög glans eller matt finish. Don & rsquoen; t vara rädd för att experimentera: Inte varje pistol samling måste vara i rustika och traditionella färger.