Hur man kompostera Använda Comfrey

Hur man kompostera Använda Comfrey


Vallört är en ört som traditionellt används för att hjälpa till att läka brutna ben, sår och blåmärken, men det fungerar också som en kompost aktivator i trädgården. Rötter växa ca 6 fot lång och medföra många olika mineraler upp till ytan. Blad innehåller kväve, kalium och fosfor och arbetet med att göra komposthögen bryts ned mycket snabbare. Kombinera vallört blad med vatten gör också en flytande gödning för växterna.

Instruktioner

En växt om fyra till sex vallört växter i en trädgård plats nära komposten. Vallört växer bra i antingen partiell skugga eller full sol. Växt i början av hösten eller på våren.

2 Klipp blad i juni innan blommorna blommar. Detta är den enda skörden under det första året av tillväxt. Varje år efter, lämnar skära när anläggningen blir 2 fot hög och var tre till fyra veckor efter, men sluta i september för att möjliggöra för regenerering. Skär växterna till 2 inches över marken vid skörd blad.

3 Layer Comfrey lämnar på toppen av en befintlig komposthög. Layer fler blad när du lägger till mer kompostmaterialet till högen.

4 Blanda komposthögen med hjälp av en högaffel eller skyffla var tredje dag. Ju mer den blandas, kommer den snabbare materialet sönderdelas.

5 Vatten högen då och då för att upprätthålla fuktnivåer, speciellt i torr, varmt väder.