Hur man gör E-covers i GIMP

Hur man gör E-covers i GIMP


Den fria bildmanipulering programvara GIMP erbjuder en uppsättning verktyg för att rita, redigera och skapa bilder som en e-cover. Typiskt, ser ett e-cover som en 3-D representationen av en vanlig bokomslag. Ett e-cover fungerar som en reklam verktyg för alla e-bok och bör dra läsare till din webbplats med en fängslande design. E-cover design varierar i komplexitet från enkla bilder i en bok och dess titel till intrikata mönster med detaljerade ritningar.

Instruktioner

1 Dubbelklicka på "GIMP" ikonen för att öppna programmet. Öppna Arkiv-menyn och bläddra till "Ny". Ändra bildstorleken. Klicka på menyn "Bild" och bläddra till "Storlek på." Ange en bredd på 400 pixlar och en höjd av 400 bildpunkter.

2 Klicka på "Nytt lager" -knappen. Klicka på "Path" verktyg och skapa en rektangulär låda något längre än den är bred. Lådan ska vara 200 till 250 pixlar hög och 120 till 180 pixlar bred.

3 Gå till "Vägen" -fliken i "Lager, kanaler och Paths" rutan och klicka på alternativet "Skapa markering från bana." Klicka på färgrutan och välj den färg du vill lägga på locket.

4 Klicka på "Brush" eller "Text" verktyg och välj en ny färg från färgprovet. Lägg till önskad text på locket med hjälp av "Brush" eller "Text" verktyg. Till exempel skriver titeln på boken i ett stort teckensnitt. Under rubriken, skriv författarens namn.

5 Skapa ett nytt lager till bilden med hjälp av "nytt lager" -knappen. Klicka på "Path" verktyg och skapa en rektangulär låda samma höjd som den aktuella rutan. Denna ruta ska sitta till vänster om originalförpackningen och bör vara mellan 50 och 75 pixlar bred. Navigera till "Vägen" -fliken i "Lager, kanaler och vägar" och klicka på alternativet "Skapa markering från bana." Klicka på färgrutan och välj den färg du använde för omslaget.

6 rita eller skriva texten på den nya lådan. Skriva texten som om den vrids vertikalt. Denna ruta ska se ut ryggen på en bok.

7 Klicka på menyn "Verktyg" och bläddra till "Trans." Klicka på "perspektiv." Dra det nedre högra hörnet av boken uppåt något. Dra det övre högra hörnet av boken uppåt något. Upprepa processen på det nedre vänstra och övre högra hörn av boken. Detta skiftar perspektiv av boken för att skapa en 3D-utseende.