Hur man tar bort fett Plugs och installera smörjnipplar

Hur man tar bort fett Plugs och installera smörjnipplar


Trädgårdsprodukter, såsom en jordfräs, ofta använda gängade pluggar i stället för smörjnipplar. Pluggar stänga ute smuts och fukt mycket bättre än smörjnipplar. Den fjäderbelastade stålkula vid spetsen av en smörjnippel är känslig för korrosion i en våt och smutsig miljö. I fallet med en jordfräs, tillåter exponering av smörjnipplar till en sådan miljö korrosion äga rum. Detta kommer så småningom att leda till kontaminering - och eventuellt misslyckande - av lagren.

Instruktioner

1 Rengör fett kontakten huvudet och det omgivande området med en stålborste. Ta bort alla med avseende på smuts och skräp att förhindra pumpa det i lager hålighet gång smörjnippeln är på plats av misstag.

2 Spray runt fett kontakten med penetrerande olja. En fett plugg kommer att ta på plats över tiden. Den penetrerande olja kommer att bryta upp korrosion och hjälpa smörja pluggens gängor.

3 Rengör den sexkantiga huvudet av fettplugg med en liten skruvmejsel. Smuts och korrosion i huvudet av pluggen förhindrar hex-head skiftnyckel från sitta åt ordentligt. Om nyckeln inte passar in i kontakten helt, kommer det band kontakten, skiftnyckel, eller båda.

4 Sätt i en hex-head skiftnyckel i fett kontakten och knacka på den med en hammare. Detta kommer att säkerställa en korrekt nyckel till plug passform.

5 Vrid nyckeln moturs medan du knackar det med hammaren. Sluta använda hammaren när beslaget börjar vända.

6 Skruva pluggen med hjälp av insexnyckel och placera den på en ren yta.

7 Skruva fast fett passar in i gängade porten för hand. När beslaget är för hand, slutföra installationen med en halvmåne eller en kombination nyckel. Det finns inget behov av att över-dra åt beslaget. Dra det bara tillräckligt för att förhindra fett från att läcka förbi gängorna medan smörjning med en fettspruta.