Hur man tar bort exponerade trädrötter

Hur man tar bort exponerade trädrötter


Utsatta trädrötter kan häva trottoarer och uppfarter, skapa snubbelrisker för fotgängare och förstöra bladen på din gräsklippare. Ta bort levande rötter från en frisk träd kommer att göra det mer sannolikt att falla, och decimera dess förmåga att dra näringsämnen och vatten från jorden. Ta bort exponerade rötter endast om trädet är dött eller om du har planerat att skära ner. Om du inte vill vänta på stubben ruttna, kan du få det här jobbet gjort på en eftermiddag.

Instruktioner

1 Följ exponerade rötter till där de försvinner i marken. Skrapa jord bort från rötterna med en spade, tills du har utsatt en annan 12 inches av dem. Upprepa detta med varje utsatt rot du kan hitta.

2 gräva ett dike, en till två fot djup och en till två fot bred, hela vägen runt stubben, börjar strax utanför de exponerade rötter. När du träffar dem, gräva mellan dem.

3 Hack genom de exponerade rötter i närheten av där de försvinner i marken med en yxa. Håll fötterna brett isär, svänga yxan åtminstone en fot framåt och mellan dem för att undvika skador.

4 gräver ner och mot mittuttaget rot, om det finns ett. Bända stubben upp så som lutar åt sidan. Använd en yxa för att skära kranen rot och dra stubben med sina sido rötter från hålet. Kasta stubbe, rötter och allt, hugga den i mindre bitar om så behövs.

5 Återfyllning hålet med ny jord och kratta slät. Anläggning med gräsfrö, och täck med halm till gräs groddar.