Hur man lär färghjulet på spanska

Hur man lär färghjulet på spanska


En färghjulet är en cirkel som består av de tre grundfärgerna. I mellan de primära färgerna är de färger framställda från blandning av de primära färgerna tillsammans. Detta kan vara ett användbart verktyg för att lära sig att skapa de önskade färgerna för målning. Du kan läsa färghjulet i spanska genom att lära det spanska ordet för varje färg. Detta kan ta lite övning för att uppnå, även om detta kan också visa sig vara en givande steg när man lär sig ett nytt språk.

Instruktioner

1 Gör din egen färghjul genom att rita en cirkel på papper. Markera mitten av cirkeln med en penna och sedan dela upp cirkeln i 12 sektioner. Färghjulet ska nu likna en pizza som består av 12 skivor. Måla en del rött och märka detta "rojo." Flytta fyra sektioner över medurs och måla den fjärde delen gul. Märk detta avsnitt "Amarillo." Nu rör sig över ytterligare fyra avsnitt och måla en del blå. Märk detta avsnitt "azul." Du har nu de tre grundfärgerna målas på färghjulet och märkt på spanska.

2 Fortsätt att fylla i de avsnitt i färghjulet. Blanda gul och röd färg för att göra orange och använda detta för att färga den andra delen av de tre återstående avsnitten belägna mellan rött och gult. Märk detta "naranja". Upprepa denna process för de återstående färgerna genom att blanda gul med blå för att göra grön. Märk detta avsnitt "verde." Blanda blå med röd att lila och märka detta avsnitt "purpura."

3 Fyll i de återstående avsnitten på färghjulet genom att blanda färgen på vardera sidan av den tomma delen. Till exempel bör du blanda rött och orange för att fylla i det avsnitt som ligger mellan dessa två färger och märka detta avsnitt "rojo-naranja" vilket kan översättas som "röd-orange." Du har nu en fullständig färghjul med alla färger märkta på spanska.

4 Titta på färghjulet för att memorera namnen på färgerna. När du känner att du har möjlighet att komma ihåg de spanska namn, be en vän för att testa dig.