Behandla jaguar informationen

Behandla jaguar informationen


Jaguars är skygga, tillbakadragen djur som lever i gräsmarker, träsk och djungler på västra halvklotet. När rikligt i deras naturliga miljö, jaguarer är nu en hotad art, och föredrar att undvika kontakt med människor. Eftersom jaguarer är svårt att observera i naturen, de flesta av barnet jaguar information som är känt har samlats från att titta på beteendet hos dessa djur i fångenskap.

Grundläggande fakta

Jaguars inte har en uppsättning parningssäsongen, och kan para sig och reproducera när som helst under året. Baby jaguarer, kallas ungar, föds i kullar med 1-4, och är hjälplösa och blinda först. Ungarna bor med sin mamma i ungefär två år.

Tidigt liv

Baby jaguarer lära sig att jaga från sin mor, som kommer att ge försvagade rådjur och andra djur till den så att ungarna kan utöva sin jakt färdigheter. Dödligheten för barn jaguarer är mycket hög, och många äts av de stora anaconda ormar som också lever i regnskogar och djungler. Efter de två första levnadsåren med sin mamma och syskon, kommer jaguarer gå ut på egen hand för att hitta sina egna jakt territorier.

Utseende

Jaguars är antingen ljusbrun eller orange med mörka fläckar eller, mer sällan, svart med svaga fläckar. Baby jaguar "färger är uppenbara vid födseln, och deras pigmentering hjälper till att dölja och kamouflera dem från rovdjur. Baby jaguarer är små vid födseln men växer snabbt. Vuxna jaguarer är mellan 4 och 6 fot lång och väger mellan 31,8 och 54.4kg. i genomsnitt.

Diet

Jaguars är unika jämfört med de flesta andra katter eftersom de älskar att vara nära vatten och att simma. En stor del av deras diet, inklusive sköldpaddor, fisk, kräftor och kajmaner, kommer från vattnet. De äter också rådjur, tapir och fåglar.

överväganden

Historiskt sett har jaguarer jagas för sin päls, och även om denna praxis är olagligt i de flesta länder, fortsätter det. Djurparker och bevarande djurgrupper runt om i världen hjälpa till att motverka jaguar jakt och bevara denna unika arter.